Preprosto več za vas.
Prosta mesta Prijava Zaznamek

Karierni program Študent+

Student_plus_pattern

Zaštartaj svojo kariero že med študijem!

V Lidlu Slovenija verjamemo, da je študentsko delo super odskočna deska za začetek kariere.

Zavedamo pa se tudi, da je usklajevanje študijskih obveznosti in študentskega dela lahko velik izziv. Predavanja, izpiti, seminarske naloge, predstavitve, pa tudi druženje s prijatelji in družino, hobiji, ...

"Kako naj ob vsem tem mislim še na načrtovanje svoje kariere v prihodnosti?"

Ravno to smo se vprašali tudi mi. Kako lahko Lidl Slovenija kot delodajalec študentom kar najbolj olajša študentsko življenje, hkrati pa jim ponudi priložnost za karierno rast?

Naš odgovor na to vprašanje je KARIERNI PROGRAM ŠTUDENT+.

V program Študent+ lahko pristopijo študenti v Lidlu Slovenija, ne glede na področje dela, ki si želijo že kot študenti graditi svojo kariero. V okviru kariernega programa Študent+ našim študentom nudimo možnost, da se uvrstijo v ožji izbor za naš Trainee program in se potegujejo za enomesečno plačano pripravništvo, v okviru katerega bodo še bolje spoznali delo v različnih oddelkih znotraj našega podjetja in tako pridobili dragocene izkušnje in vpogled v različne segmente delovanja Lidla Slovenija.

Prvi korak za udeležbo na dogodku pa je, da se prijaviš na eno izmed študentskih del, ki so objavljena na naši karierni spletni strani ter na portalih e-Študentski servisMjob in Adecco študentski servis.

Arja vas

Študent+

Kaj pomeni biti Študent+?

Kako poteka program Študent+?

Prijava na razpis za študentsko delo

Pogoj za prijavo v program Študent+ je, da pri nas delaš kot študent :) Redno objavljamo razpise za študentsko delo, ki jih lahko najdeš na naši karierni strani ali pa pri partnerskih študentskih servisih.

Začneš delati pri nas kot študent

Program Študent+ je namenjen študentom v Lidlu Slovenija, ne glede na področje dela, ki si želijo že kot študenti graditi svojo kariero

Prijava na dogodek Študent+

Prijaviš se na dogodek Študent+, ki se ga bodo lahko udeležili najboljši Lidlovi študentje. Prijave se odprejo v juliju.

Pregled prijav in izbor finalistov

Prijave bomo pregledali in v avgustu izbrali najboljše študente, ki se bodo imeli priložnost udeležiti dogodka Študent+ in se potegovati za enomesečno plačano pripravništvo.

Udeležba na dogodku Študent+

Izbrani študentje se bodo lahko na dogodku, ki bo potekal septembra, pomeril v različnih individualnih in skupinskih izzivih. Na dogodku bomo izbrali finaliste, ki bodo imeli prednost pri izboru v Trainee program in enega, ki bo prejel enomesečno plačano pripravništvo.

Plačano enomesečno pripravništvo

Zmagovalec dogodka bo nato začel z enomesečnim pripravništvom. Čez celotno obdobje pripravništva se bo bolje spoznal z našimi prodajnimi procesi, organizacijo različnih oddelkov in deležniki na vseh nivojih. Na ta način bo dobil celovit vpogled v poslovanje našega podjetja in pridobil neprecenljive praktične izkušnje s strani naših najboljših strokovnjakov. Prav tako bo kot ostali finalisti uvrščen v ožji izbor za Trainee program in prejel Študent+ certifikat.

Študent+ dogodek

študent+_skupna

Izmed vseh študentov, ki delajo pri nas, bomo s pomočjo razpisa izbrali do 20 najbolj dinamičnih, ki se bodo imeli možnost udeležiti dvodnevnega dogodka, ki bo potekal dva zaporedna petka v septembru na naši lokaciji v Arji vasi in Komendi. 

Na tem dogodku bodo študentje pobližje spoznali delovanje našega podjetja in strukturo, spoznali člane poslovodstva in lahko zastavili različna vprašanja. Udeleženci se bodo pomerili tudi v različnih skupinskih in individualnih izzivih, ki jih bo ocenila komisija in izmed vseh izbrala finaliste, ki bodo uvrščeni v ožji izbor za udeležbo v Lidlovem Trainee programu.

Plačano enomesečno pripravništvo

Zmga_študent+

Zmagovalec dogodka bo prejel enomesečno plačano prakso pod okriljem vodstvenega kadra različnih oddelkov v Lidlu Slovenija.

V tem času bo spoznal delovanje različnih področij - od blagovnega načrtovanja, skladišča, logistike, kadrov, marketinga, korporativnega komuniciranja, nepremičnin, prava itd.

Prav tako bo kot ostali finalisti uvrščen v ožji izbor Trainee program in prejel Študent+ certifikat.

 

pripravništvo_slika

Študent+

Pripravništvo, ki navdušuje!

Uvrstitev v ožji izbor za Trainee program

Študent+_čestitke

Finalisti bodo uvrščeni v ožji izbor za Trainee program, ki ga za karierne začetnike razpisujemo dvakrat letno.

Tekom Trainee programa udeleženci pridobivajo nova znanja in pomembne delovne izkušnje, ki pripomorejo k izgradnji kariere v prihodnosti. Za program Trainee, ki lahko poteka v različnih področjih znotraj podjetja, nudimo tudi nadpovprečno visoko plačilo (2000 EUR bruto/mesec).

Čez celoten program udeležencem stojijo ob strani naši izkušeni mentorji, seznanijo pa se tudi z načinom delovanja različnih oddelkov znotraj našega podjetja in tako pridobijo širši vpogled v poslovanje.

Več o našem Trainee programu si lahko preberete TUKAJ

 

Študent+ certifikat

Študent+_cartifikati

Finalisti dogodka Študent+ bodo prejeli tudi certifikat Študent+, ki dokazuje, da so se pri skupinskih in individualnih nalogah na dogodku dobro odrezali in se uvrstili med najboljše študente od vseh, ki delajo v Lidlu Slovenija.

 

Zmagovalec

Študent+

Zmagovalec programa

Nismo pa pozabili niti na ostale obvezne sestavine dobrega študentskega dela!

Smejko smirk

Kaj si želi (in potrebuje) večina študentov in zakaj se odloči za študentsko delo? 

Prvi razlog je definitivno plačilo. In to redno - pri nas se ne zgodi, da dobiš svoj denar za poletne počitnice septembra, ko so že vse poletne žurke mimo, zamudil pa si tudi rezervacijo ugodnih terminov za smučanje.  

Super je tudi, če to plačilo ni ravno minimalno. Ponujamo torej tudi dobro urno postavko.

Med študijskim letom se spreminja tudi količina dela, ki ga moramo opraviti za faks. Med izpitnim obdobjem se več učimo in lahko delamo manj, ko pa oddamo vse seminarske in imamo malo pavze, bi delali več. Pomembna je torej fleksibilnost delovnega časa.

V Lidlu Slovenija vam tako nudimo tudi to.

 

Smejko :D

Zagotovimo ti tudi mentorja, ki te bo vodil čez tvoje usposabljanje, da boš na delo dobro pripravljen, poleg tega pa ti nudimo tudi ustrezna izobraževanja.

Kaj pa med poletjem? Kaj, če se med poletnimi počitnicami vrnem nazaj domov iz kraja, kjer študiram, pa bi si z delom vseeno še želel nadaljevati? Lidl ima poslovalnice po celi Sloveniji - zakaj ne bi med letom delal recimo v Ljubljani, čez počitnice pa v svojem domačem kraju? Aha, tudi možnost relokacije je super. :)

Kaj pa, če sem bil med letom ekstra priden in si bom vzel prosto za potovanja? Ali pa če sem bil malo manj priden in moram avgusta opraviti še kak izpit? V takem primeru bi prišla prav možnost študijskega ali počitniškega predaha. Brez skrbi, počakali te bomo, da vse obveznosti v miru opraviš. :)

Vse te ugodnosti ponujamo našim študentom.