Preprosto več za vas.
Prosta mesta Prijava Zaznamek

Žensko voditeljstvo

uprava-stopnisce-zenska

#Lidija

Verjamemo, da je uspeh namenjen vsem usposobljenim in sposobnim, ne glede na spol. (Ne)enakost zato ni le družbeno vprašanje, ampak tudi ključen dejavnik poslovanja. Pred leti smo zato sprejeli strateško odločitev v okviru Lidlove iniciative Lidija - s spodbudnimi ukrepi omogočati lažjo prehodnost žensk na vodstvene položaje.

Žensko voditeljstvo

v Lidl Slovenija

prodaja-VPE2

79% Lidlovih trgovin

vodijo ženske

65% vodij v prodaji

je ženskega spola

skladisce-porter-natasa

51% zaposlenih

v skladišču je ženskega spola

40% vodij v skladišču

je ženskega spola

Načela opolnomočenja žensk

WEP logo

Prizadevanje za enakost spolov smo javno podkrepili tudi s podpisom pobude Organizacije združenih narodov (OZN) z naslovom Načela opolnomočenja žensk (Women’s Empowerment Principles – WEP). 

Načela opolnomočenja žensk (WEP) so bila osnovana leta 2010 v okviru OZN za ženske (UN Women) in predstavljajo prvo globalno pobudo, ki ciljno obravnava spodbujanje in krepitev vloge žensk v podjetjih.

Več o naši krepitvi enakopravnosti z udejanjanjem sedmih načel si lahko preberete  na boljsi-svet.si.

 

uprava-stopnisce-zenska

Opolnomočenje ženskega voditeljstva

Kdo je #Lidija?

skladisce-sejna-soba-nasmeh

#Lidija je naša zaveza za podpiranje temeljnih vrednot raznolikosti in vključenosti žensk. Želimo zagotoviti, da se zastopanost žensk na najvišjih ravneh v našem poslovanju nenehno povečuje.

Verjamemo, da so stereotipi, nezavedna pristranskost in zastarele družbene norme največje ovire pri vključevanju - zato je Lidija namenjena temu, da jih razbije. Korak za korakom.

 

uprava-hodnik-mojca2

Spodbujamo enakost, ki je vpeta že v sam potek kadrovanja. Ta krepi zavezo podjetja k izbiri najboljšega kandidata z raznolikostjo misli, povratnih informacij in stališč.

Naša kadrovska strategija v podjetju nagovarja oba spola enakovredno. 

 

Izvedeni ukrepi v okviru #Lidije

Team

Raziskava s sodelavkami na vodstvenih položajih

S sodelavkami na vodstvenih položajih v upravi, prodaji in skladišču smo izvedli interno raziskavo v obliki fokusnih skupin. Na podlagi ugotovitev smo zasnovali prve ukrepe za boljšo prehodnost Lidlovk na vodstvene položaje.
house

Ukrep Delo od doma

Uvedli smo možnost dela od doma za delovna mesta, kjer delovni proces to omogoča. Ta ukrep se je izkazal za enega najbolj priljubljenih, saj omogoča lažje usklajevanje dela in zasebnega življenja.
Person Document

Mesec #Lidije

Že dve leti zapored v mesecu marcu vse zaposlitvene oglase naslavljamo v ženski obliki. S tem želimo spodbujati enakost in premakniti dosedanje stanje generične uporabe moške slovnične oblike.

Iščeš zaposlitev v podjetju, kjer je enakopravnost temelj poslovanja?

Smo veliko mednarodno podjetje s široko razširjenimi področji dela.

Poišči svojo priložnost