Preprosto več za vas.
Prijava Prijava Zaznamek Zaznamek

Prosta delovna mesta v Lidl Slovenija

Prosta delovna mesta si lahko shranite med zaznamke.

Nazaj na prosta delovna mesta
Prosta mesta

Varstvo osebnih podatkov

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Veseli nas, da se zanimate za varstvo osebnih podatkov na naši spletni strani. Želimo, da se med obiskom naše spletne strani počutite dobro in varno ter da naše zagotavljanje varstva podatkov vidite kot značilnost kakovosti, naravnane k strankam.

Z naslednjimi napotki v zvezi z varstvom podatkov vas želimo seznaniti o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov med obiskom spletne strani. Osebni podatki so podatki, ki so neposredno ali posredno usmerjene k vaši osebi oz. jih je kot takšne mogoče uvrstiti. Zakonsko podlago na področju varstva podatkov predstavlja zlasti Splošna uredba EU o varstvu podatkov ter veljavna nacionalna zakonodaja na področju varstva podatkov.

1. Pregled

Ob vstopu na našo spletno stran, se med vašo končno napravo in našim strežnikom izmenjajo različne informacije. Med njimi so lahko tudi osebni podatki. Tako pridobljene informacije uporabljamo z namenom optimizacije spletne strani.

2. Vstop na našo spletno stran

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Ob vstopu na našo spletno stran se prek brskalnika, ki ga uporabljate na svoji končni napravi, na strežnik naše spletne strani samodejno, posredujejo naslednji podatki:

-              IP-naslov z internetom povezane naprave, ki poizveduje,
-              Datum in čas dostopa,
-              Ime in URL priklicane datoteke,
-              Spletna stran/aplikacija, preko katere se je dostopalo (napotitveni URL),
-              Brskalnik, ki ga uporabljate in po potrebi operacijski sistem vašega s spletom povezanega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa.

Ti podatki se začasno shranijo v t. i. dnevniški datoteki, in sicer za naslednje namene:

-              Zagotavljanje brezhibne vzpostavitve povezave,
-              Zagotavljanje uporabniku prijazne uporabe naše spletne strani/aplikacije,
-              Vrednotenje sistemske varnosti in stabilnosti.

V primeru, da ste v vašem brskalniku oziroma operacijskem sistemu ali drugih nastavitvah vaše končne naprave vključili funkcijo geolokalizacija, vas obveščamo, da naša spletna stran navedeno funkcijo uporablja z namenom, da vam lahko ponudimo z vašo trenutno lokacijo povezane individualne storitve (npr. lokacija najbližje trgovine). V ta namen obdelane podatke o lokaciji obdelujemo izključno za opredeljen namen.

Pravno podlago za obdelavo IP-naslova predstavlja člen 6 (1f) Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš zakoniti interes izhaja iz zgoraj naštetih namenov obdelave podatkov.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Podatki se hranijo za časovno obdobje sedmih (7) dni in se nato samodejno izbrišejo. Ko zaključite z uporabo naše spletne strani, se podatki o geolokalizaciji izbrišejo.

3. Pojavljanje na spletu in optimizacija spletnih strani

3.1 Piškotki – splošna obvestila

V skladu s členom 6 (1f) Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, na našem spletišču uporabljamo tako imenovane piškotke. Zakoniti interes upravljavca spletne strani, predstavlja želja po zagotavljanju optimizacije spletne strani.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani shranijo na vašo končno napravo (prenosni računalnik, tablico, pametni telefon, ipd.). Piškotki ne povzročajo škode vaši končni napravi, ne vsebujejo virusov, Trojancev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotku se shranijo informacije, ki omogočijo povezavo z uporabljeno končno napravo. To pa ne omogoča razkritja identitete končnega uporabnika. Uporaba piškotkov po eni strani služi temu, da ustvarimo prijetnejšo uporabniško izkušnjo za obiskovalce spletne strani. S tem namenom uporabljamo tako imenovane sejne piškotke, s katerimi prepoznamo, da ste posamezne vsebine naše spletne strani že obiskali ali ste se že prijavili v vaš uporabniški račun. Sejni piškotki se po zaprtju spletne strani samodejno izbrišejo. Poleg tega za zagotavljanje enostavnejše uporabe spletne strani, uporabljamo začasne piškotke, ki se na vaši končni napravi shranijo za v naprej določeno obdobje. Ob ponovnem obisku spletne strani, piškotek samodejno prepozna, da ste spletno stran že obiskali ter katere vnose in nastavitve ste opravili. V sled navedenega ponovni vnos ni potreben.

Prav tako spletna stran uporablja piškotke za statistični zajem podatkov obiska naše spletne strani, za namenom optimizacije spletne strani kakor tudi za prikaz posebej za vas prilagojenih vsebin. Piškotki nam pomagajo, da se pri ponovnem obisku spletne strani samodejno zazna, da ste spletno stran že obiskali. Ti piškotki se po v naprej določenem času izbrišejo. Večina brskalnikov sprejme piškotke samodejno. Vaš brskalnik pa lahko nastavite tako, da se na vaši končni napravi piškotki ne bodo shranjevali oziroma, da se pred namestitvijo novega piškotka vedno pojavi opozorilo. Pri tem opozarjamo, da popolno onemogočanje piškotkov lahko privede do situacije, da uporaba nekaterih funkcij naš spletne strani ne bo mogoča.

Pregled uporabljenih piškotkov z nadaljnjimi informacijami (npr. trajanje shranjevanja) in možnostih zavrnitve najdete v obvestilu o uporabljenih piškotkih - kliknite tukaj in preberite več o piškotkih.

3.2 Google Analytics

 Namen obdelave podatkov/pravne podlage:

V želji po oblikovanju spletnih vsebin, ki odražajo dejanske interese uporabnikov ter z namenom zagotavljanja stalne optimizacije naše spletne strani na pravni podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, uporabljamo Google Analytics, službo za analiziranje na spletu podjetja Google Ireland Limited (»Google«). Naš zakoniti interes sledi iz zgoraj opredeljenih namenov. V zvezi s tem se oblikujejo psevdonimni uporabniški profili pri čemer se uporabljajo piškotki. Pri tem piškotek o  uporabi te spletne strani pridobi naslednje informacije:

-              Vrsta/različica spletnega brskalnika,
-              Uporabljen operacijski sistem,
-              Napotitveni URL (pred tem obiskana spletna stran),
-              Ime gostitelja (IP-naslov),
-              Čas povpraševanja strežnika.

Informacije se uporabljajo za vrednotenje obiska spletne strani, izdelavo poročil o aktivnosti spletne strani ter z namenom prepoznavanja možnosti zagotavljanja novih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani. IP-naslovi se anonimizirajo, tako da povezljivost s posameznikom ni možna (t. i. maskiranje IP-naslovov).

Namestitev piškotkov lahko s pomočjo ustreznih nastavitev vašega brskalnika preprečite; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru nekatere funkcije te spletne strani ne bodo dostopne v celoti. Poleg tega lahko evidentiranje podatkov o obisku spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), pridobljenih s pomočjo piškotkov in nanašajoč se na obisk spletne strani kakor tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečite tako, da iz brskalnika prenesete in naložite ta dodatek za brskalnik. Pri brskalnikih na mobilnih napravah, lahko evidentiranje s strani Google Analytics preprečite tako, da kliknete na to povezavo. Namesti se zavrnitveni piškotek (Opt-out), ki pri obisku te spletne strani prepreči bodoče zajemanje vaših podatkov. Zavrnitveni piškotek (Opt-out) velja le v tem brskalniku in le za to spletno stran ter se odloži na vaši napravi. Če izbrišete piškotke iz tega brskalnika, morate ponovno aktivirati zavrnitveni piškotek. Nadaljnje informacije o varstvu podatkov v povezavi z Google Analytics najdete na spletni strani Google Analytics.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

S pomočjo piškotka pridobljene informacije se prenesejo in shranijo na strežnik podjetja Google v ZDA. V skladu z našim vedenjem vaš IP-naslov ne bo v nobenem primeru povezan z drugimi podatki, ki so zbrani s strani Google. Podatki bodo posredovani tretji osebi zgolj v primeru, ko bo pravna podlaga za posredovanje temeljila na zakonski določbi in v primeru, da tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Po tem, ko IP-naslov postane anonimen, povezljivost s posameznikom ni več mogoča. Statistično obdelani podatki se v Google Analytics izbrišejo po 24 mesecih. Na osnovi Google Analytics izdelanih poročilih ni moč vzpostaviti povezave s posameznikom.

4. Stik po e-pošti

Osebne podatke, ki nam jih sporočite po e-pošti oziroma preko telefona, obravnavamo zaupno. Vaše podatke uporabljamo izključno za v naprej opredeljen namen, to je zagotovitev odgovora na vaše vprašanje. Pravno podlago za obdelavo podatkov predstavlja člen 6 (1f) Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš in vaš zakoniti interes za tovrstno obdelavo podatkov pri tem izhaja iz cilja, da odgovorimo na vaša povpraševanja oziroma da razrešimo morebitne težave, v želji, da ohranimo in izboljšamo zadovoljstvo uporabnikov naše spletne strani.

Prejemniki/kategorije prejemnikov

Posredovanje podatkov tretjim načelno izključujemo. Izjemoma te podatke po našem naročilu obdelujejo pogodbeni obdelovalci naročil. Obdelovalci naročil so skrbno izbrani, kot upravljavec pa smo zavezani k auditiranju izvajalcev in k zagotavljanju skladnosti obdelave podatkov skladno z 28. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Vse navedbe o posamezniku, ki nam jih posredujete pri povpraševanjih (predlogi, pohvale ali kritika) preko e-pošte ali telefona, se najpozneje tri (3) mesece po prejemu končnega povratnega odgovora izbrišejo oz. anonimizirajo. Izkušnje so pokazale, da se praviloma po treh (3) mesecih vprašanja na naše odgovore ne pojavljajo več. V primeru uveljavljanja vaših pravic skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva podatkov, se vaši osebni podatki hranijo še tri leta po prejemu končnega odgovora, z namenom dokazovanja, da ste s strani upravljavca prejeli pojasnila vezano na uveljavljanje vaše pravice, s čimer je upravljavec izpolnil svojo zakonsko zavezo.

5. Prejemniki izven EU

Podatki se načelno ne posredujejo prejemnikom s sedežem zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. Za vrste obdelave, navedene v poglavju 3.2, velja, da se posredujejo na strežnik podjetja Google LLC. Ti strežniki se deloma nahajajo v ZDA. Evropska komisija je s sklepom z dne 12. 7. 2016 odločila, da ZDA v okviru pravil zasebnostnega ščita EU–ZDA obstaja ustrezna raven varstva podatkov (t. i. sklep o ustreznosti v skladu s členom 45 Splošne uredbe EU o varstvu podatkov). Ponudnik storitev Google LLC je certificiran v skladu z zasebnostnim ščitom EU–ZDA.

Obdelava podatkov opredeljena v točki 6.2 povzroči prenos podatkov na strežnik Microsoft Corporation. Ti strežniki se v določenem delu nahajajo v ZDA. Microsoft Corporation sodeluje v sporazumu o zasebnosti med EU in ZDA. Več informacij o zasebnosti Microsoft Corporation, prejmete na navedeni povezavi: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

6. Vključene vsebine

6.1. YouTube video vsebine

Na spletno stran so vključene tudi YouTube-video vsebine, ki so shranjeni na http://www.YouTube.com in jih je mogoče predvajati neposredno z našega spletišča. Vsi ti posnetki so vključeni na način "razširjenega varstva podatkov", to pomeni, da se podatki uporabnika spletne strani ne prenašajo na spletno platformo YouTube, če videoposnetkov ne predvajate. V trenutku, ko posnetek predvajate, se podatki prenesejo. Na samo prenašanje podatkov upravljavec spletne strani nima vpliva.

Nadaljnje informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in obdelave podatkov s strani YouTube najdete v ponudnikovih izjavah o varstvu podatkov. V izjavi so navedene tudi nadaljnje informacije o vaših s tem povezane pravice ter informacije o možnostih za nastavitev zasebnosti. Naslov upravljavca podatkov in obvestilo v zvezi z varstvom osebnih podatkov za YouTube:  Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

6.2. Bing Maps  (interaktivni zemljevid)

 Na spletni strani uporabljamo ponudbo Bing Maps. To nam omogoča prikaz interaktivnih zemljevidov neposredno na spletnem mestu, s čimer vam omogočimo priročno uporabo funkcije zemljevida za iskanje ponudb za delo na vašem območju.

Vsebina Bing Maps se zagotavlja v želji po enostavnejšem iskanju krajev, ki so opredeljeni na spletni strani. To predstavlja zakoniti interes v smislu člena 6 (1f) GDPR.

Z obiskom našega spletnega mesta ponudnik storitve Bing Maps, Microsoft Corporation prejme informacijo, da ste dostopali do ustrezne podstrani našega spletnega mesta. Za uporabo funkcij Bing Maps se obdeluje vaš IP naslov. Tovrstna obdelava se praviloma vrši na Microsoftovem strežniku v ZDA.

Na obdelavo podatkov s strani Bing Maps nimamo vpliva. Če želite več informacij o namenu in obsegu obdelave podatkov s strani Bing Maps, vas napotujemo na pravno obvestilo o zasebnosti  ponudnika storitve Bing Maps. Tam boste našli tudi dodatne informacije o svojih pravicah in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti. Naslov in obvestilo o zasebnosti ponudnika Bing Maps: Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 ZDA, https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement .

7. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

7.1 Pregled

Ob pravici do preklica vaših, nam podeljenih soglasij imate ob obstoju posameznih zakonskih pogojev še naslednje pravice:

 • pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas, v skladu s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
 • pravico do popravka nepravilnih ali dopolnitve nepopolnih podatkov v skladu s 16. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
 • pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas, v skladu s 17. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
 • pravico do omejitve obdelave vaših podatkov v skladu z 18. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,

 • pravico do prenosljivosti podatkov v skladu z 20. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
 • pravico do ugovora v skladu s 21. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

7.2 Pravica do informacij skladno s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Skladno s prvim odstavkom 15. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate pravico na zahtevo brezplačno prejeti informacije o pri nas, o vas shranjenih osebnih podatkih. To obsega zlasti:

 • namene, za katere se osebni podatki obdelujejo;
 • vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo;
 • prejemnike oz. vrste prejemnikov, ki so jim bili osebni podatki o vas razkriti ali se jim še razkrivajo;
 • načrtovano trajanje hrambe osebnih podatkov o vas, ali če konkretnih podatkov o tem ni mogoče pridobiti, merila za določitev obdobja hrambe;
 • obstoj pravice, da se zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov o vas, obstoj pravice do omejitve obdelave osebnih podatkov s strani odgovornega ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
 • obstoj pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
 • vse razpoložljive informacije o poreklu podatkov, če se osebni podatki ne pridobivajo pri zadevnem posamezniku;
 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz prvega in četrtega odstavka 22. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za zadevnega posameznika.

Če se osebni podatki posredujejo v tretjo državo ali mednarodni organizaciji, imate preko ustreznih garancij skladno s 46. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov pravico do obveščenosti v povezavi s posredovanjem podatkov.

7.3 Pravica do popravka skladno s 16. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo zadevne netočne osebne podatke. Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

7.4 Pravica do izbrisa skladno s 17. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati, da zadevne osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

 • osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili pridobljeni ali kako drugače obdelani;
 • prekličete vaše soglasje, na katerem temelji obdelava skladno s točko a, prvega odstavka 6. člena ali točko a, drugega odstavka 9. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in ni druge pravne podlage za obdelavo;
 • v skladu s prvim in drugim odstavkom 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa glede na prvi odstavek 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
 • izbris osebnih podatkov je nujen za izpolnjevanje pravne obveznosti;
 • osebni podatki so bili pridobljeni v povezavi s ponujenimi storitvami informacijskih družb skladno s prvim odstavkom 8. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Če smo objavili osebne podatke in smo jih obvezani izbrisati, ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvajanja sprejmemo razumne ukrepe, da tretje osebe, ki obdelujejo vaše osebne podatke, obvestimo, da tudi od njih zahtevate, naj izbrišejo vse povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.

7.5 Pravica do omejitve obdelave skladno z 18. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati omejitev obdelave, kadar velja eden od naslednjih pogojev:

 • oporekate točnosti osebnih podatkov;
 • obdelava je nezakonita in vi nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
 • odgovorni osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, zadevni posameznik pa jih potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali
 • ste vložili ugovor proti obdelavi skladno s prvim odstavkom 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, dokler še ni določeno, ali pretehtajo razlogi odgovornega napram tistim prizadete osebe.

7.6 Pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate prejeti zadevne osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, ter pravico, da te podatke posredujete drugemu odgovornemu, ne da bi ga mi pri tem ovirali, kadar:

 • temelji obdelava na soglasju skladno s točko a, prvega odstavka 6. člena ali točko a, drugega odstavka 9. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ali na pogodbi skladno s točko b, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in
 • poteka obdelava s pomočjo avtomatiziranih postopkov.

Pri izvajanju pravice do prenosljivosti podatkov imate pravico, da se osebni podatki prenesejo neposredno od nas k drugemu odgovornemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

7.7 Pravica do ugovora skladno z 21. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pod pogoji iz prvega odstavka 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov je mogoče obdelavi podatkov ugovarjati iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem.

Pričujoča splošna pravica do ugovora velja za vse v teh določilih o varstvu podatkov opisane namene obdelave, ki se obdelujejo na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Drugače kot pri pravici do ugovora, posebej usmerjeni v obdelavo podatkov v reklamne namene, smo skladno s Splošno uredbo dolžni tovrstno splošno pravico do zavrnitve priznati le, če nam navedete razloge nadrejenega pomena, npr. morebitno nevarnost za življenje ali zdravje. Ob tem obstaja možnost, da se obrnete na za LIDL Slovenija d.o.o. k.d. pristojen nadzorni organ ali na pooblaščenca za varstvo podatkov podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d.

8. Kontaktna oseba

8.1 Kontaktna oseba v primeru vprašanj ali izvajanja vaših pravic v zvezi z varstvom podatkov

Pri vprašanjih glede spletne strani ali pri uveljavljanju vaših pravic v zvezi z obdelavo vaših podatkov (pravice v zvezi z  varstvom podatkov) se lahko obrnete na našo podporo kupcem INFOFON: https://www.lidl.si/sl/kontaktni-obrazec.htm.

8.2 Kontaktna oseba v primeru vprašanj o varstvu podatkov

Če imate nadaljnja vprašanja o obdelavi vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na internega pooblaščenca za varstvo podatkov pri družbi Lidl Slovenija (gl. razdelek 9).

8.3 Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov

 Skladno s 77. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, če menite, da obdelava v zvezi z vašimi osebnimi podatki krši določila Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji predstavlja Informacijski pooblaščenec RS.

9. Ime in kontaktni podatki odgovornega za obdelavo in kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d.

Določbe o varstvu osebnih podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani družbe LIDL Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda ("upravljavec") ter za spletišče www. kariera.lidl.si.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d. je dosegljiva na zgoraj navedenem naslovu oz. na e-naslovu: skrbnik_OP@lidl.si.