Preprosto več za vas.
Prosta mesta Prijava

Varstvo osebnih podatkov

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Veseli nas, da se zanimate za varstvo osebnih podatkov na naši spletni strani. Želimo, da se med obiskom naše spletne strani počutite dobro in varno ter da naše zagotavljanje varstva podatkov vidite kot značilnost kakovosti, naravnane k strankam.

Z naslednjimi napotki v zvezi z varstvom podatkov vas želimo seznaniti o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov med obiskom spletne strani. Osebni podatki so podatki, ki so neposredno ali posredno usmerjene k vaši osebi oz. jih je kot takšne mogoče uvrstiti. Zakonsko podlago na področju varstva podatkov predstavlja zlasti Splošna uredba EU o varstvu podatkov ter veljavna nacionalna zakonodaja na področju varstva podatkov.

1. Pregled

Ob vstopu na našo spletno stran se med vašo končno napravo in našim strežnikom izmenjajo različne informacije. Med njimi so lahko tudi osebni podatki. Tako pridobljene informacije uporabljamo z namenom optimizacije spletne strani in oglaševanja v brskalniku vaše končne naprave.

2. Vstop na našo spletno stran

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Ob vstopu na našo spletno stran se prek brskalnika, ki ga uporabljate na svoji končni napravi, na strežnik naše spletne strani samodejno, posredujejo naslednji podatki:

-              IP-naslov z internetom povezane naprave, ki poizveduje,
-              Datum in čas dostopa,
-              Ime in URL priklicane datoteke,
-              Spletna stran/aplikacija, preko katere se je dostopalo (napotitveni URL),
-              Brskalnik, ki ga uporabljate in po potrebi operacijski sistem vašega s spletom povezanega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa.

Ti podatki se začasno shranijo v t. i. dnevniški datoteki, in sicer za naslednje namene:

-              Zagotavljanje brezhibne vzpostavitve povezave,
-              Zagotavljanje uporabniku prijazne uporabe naše spletne strani/aplikacije,
-              Vrednotenje sistemske varnosti in stabilnosti.

V primeru, da ste v vašem brskalniku oziroma operacijskem sistemu ali drugih nastavitvah vaše končne naprave vključili funkcijo geolokalizacija, vas obveščamo, da naša spletna stran navedeno funkcijo uporablja z namenom, da vam lahko ponudimo z vašo trenutno lokacijo povezane individualne storitve (npr. lokacija najbližje trgovine). V ta namen obdelane podatke o lokaciji obdelujemo izključno za opredeljen namen.

Pravno podlago za obdelavo IP-naslova predstavlja točka f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš zakoniti interes izhaja iz zgoraj naštetih namenov obdelave podatkov.

Trajanje hrambe/kriteriji za določanje trajanja hrambe:

Podatki se hranijo za časovno obdobje sedmih (7) dni in se nato samodejno izbrišejo. Ko zaključite z uporabo naše spletne strani, se podatki o geolokalizaciji izbrišejo.

3. Piškotki in druge tehnike za obdelavo podatkov

Namen obdelave podatkov in pravna podlaga

V skladu s točko f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, na našem spletišču uporabljamo tako imenovane piškotke. Zakoniti interes upravljavca spletne strani, predstavlja želja po zagotavljanju optimizacije spletne strani.

Vaša privolitev za vstavitev piškotkov in drugih tehnik za obdelavo podatkov se nanaša na vse domene, ki delujejo pod okriljem spletne strani www.kariera.lidl.si.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani shranijo na vašo končno napravo (prenosni računalnik, tablico, pametni telefon, ipd.). Piškotki ne povzročajo škode vaši končni napravi, ne vsebujejo virusov, Trojancev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotku se shranijo informacije, ki omogočijo povezavo z uporabljeno končno napravo. To pa ne omogoča razkritja identitete končnega uporabnika.

Uporaba piškotkov in drugih tehnik za obdelavo podatkov je odvisna od kategorije piškotka in služi sledečim namenom:

Tehnično nujni: To so piškotki in podobne metode, brez katerih ne morete uporabljati naših storitev (na primer za pravilno prikazovanje našega spletnega mesta / funkcij, ki jih potrebujete in izvedete registracijo v prijavnem območju).

Udobje: S pomočjo teh lahko prepoznamo vaše preference za udobno uporabo našega spletnega mesta. Na primer na podlagi vaših nastavitev lahko naše spletno mesto prikažemo v jeziku, ki vam ustreza. Na ta način se tudi izognemo prikazovanju ponudb, ki morda niso na voljo v vaši regiji.

Statistika: Te tehnike nam omogočajo pripravo anonimnih statističnih podatkov o uporabi naših storitev. To nam na primer omogoča, da določimo, kako lahko svojo spletno stran še bolj prilagodimo navadam uporabnikov.

• Trženje: To nam omogoča, da vam pokažemo primerno oglaševalsko vsebino na podlagi analize vašega uporabniškega vedenja. Vaše uporabniško vedenje  je mogoče spremljati prek različnih spletnih mest, brskalnikov ali končnih naprav z uporabniškim ID-jem (edinstven identifikator).

Informativni pregled nastavljenih piškotkov in drugih tehnologijah, skupaj z ustreznimi nameni obdelave, obdobji shranjevanja in morebitnimi vpletenimi tretjimi ponudniki najdete na naslednji povezavi: https://kariera.lidl.si/nastavitve-piskotkov.

Pri vstavitvi piškotkov in drugih tehnik za obdelavo podatkov se, glede na namen, obdelujejo zlasti naslednje oblike osebnih podatkov:

Tehnično nujni:

• Sprejem nastavitev piškotkov.

Udobje:

• Nastavitve, ki se uporabljajo za optimizacijo

• Rezultati nedavno pregledanih delovnih mest.

• Rezultat opaženih delovnih mest

Statistika:

Psevdonimizirani profili uporabe z informacijami o uporabi našega spletnega mesta. Sem spadajo zlasti:

 • vrsta / različica brskalnika,
 • uporabljeni operacijski sistem,
 • referenčni URL (prej obiskana stran),
 • ime računalnika gostitelja (IP naslov),
 • čas zahteve za strežnik,
 • individualni ID uporabnika in
 • izvedeni dogodki na spletni strani (vedenje surfanja).

Naslov IP se redno anonimizira, zato ne omogoča neposredne identificiranja.
Na podlagi ID-ja uporabnika ne moremo sklepati o vaši osebi.

Trženje:

Psevdonimizirani profili uporabe z informacijami o uporabi našega spletnega mesta. Sem spadajo zlasti:

 • IP naslov,
 • individualni ID uporabnika;
 • potencialni interes za izdelek,
 • Izvedeni dogodki pri obisku spletne strani (vedenje surfanja).

IP naslovi se redno anonimizirajo, tako da je na splošno izključena povezljivost s posameznikom. Glede na sam ID uporabnika ne moremo osebno sklepati o vas. ID uporabnika in z njim povezane profile uporabe, po potrebi delimo s ponudniki oglaševalskih omrežij.

Pravna podlaga za uporabo piškotkov za namen udobja, statistike ter trženja je vaša privolitev v skladu s točko a prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Pravna podlaga za uporabo tehnično nujnih piškotkov predstavlja točka f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, tj. vaše podatke obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, da lahko spletno mesto prikažemo na popolnoma funkcionalen način.

Vaše soglasje za vstavitev piškotkov lahko kadar koli prekličete / prilagodite, kar bo veljalo za prihodnost. Preprosto kliknite tukaj in določite svojo izbiro. Če odstranite ustrezne kljukice, lahko svoje soglasje enostavno prekličete.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

V okviru obdelave podatkov s piškotki in podobnimi tehnikami za obdelavo podatkov lahko uporabljamo specializirane ponudnike storitev, zlasti s področja spletnega trženja. Ti obdelajo vaše podatke v našem imenu kot obdelovalci, ki so skrbno izbrani in pogodbeno zavezani v skladu z 28. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Vsi izvajalci-ponudniki storitev, navedeni v naši politiki piškotkov, za nas delajo kot pogodbeni obdelovalci.

Kot del našega sodelovanja z Google LLC in Facebook Ireland Limited se zgoraj omenjeni podatki v statistične in tržne namene običajno obdelujejo tudi na strežnikih v ZDA.

Trajanje hrambe/kriteriji za določanje trajanja hrambe:

Obdobje hrambe piškotkov najdete v zavihku nastavitve piškotkov. V primeru, da v stolpcu »Čas hrambe« izberete »Trajen«, se piškotek trajno shrani, vse do preklica vaše privolitve. Obdobje hrambe seje je omejeno na posamezno sejo in se konča, ko je brskalnik zaprt.

4. Stik po e-pošti / telefon

Osebne podatke, ki nam jih sporočite po e-pošti oziroma preko telefona, obravnavamo zaupno. Vaše podatke uporabljamo izključno za v naprej opredeljen namen, to je zagotovitev odgovora na vaše vprašanje. Pravno podlago za obdelavo podatkov predstavlja točka f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš in vaš zakoniti interes za tovrstno obdelavo podatkov pri tem izhaja iz cilja, da odgovorimo na vaša povpraševanja oziroma da razrešimo morebitne težave, v želji, da ohranimo in izboljšamo zadovoljstvo uporabnikov naše spletne strani.

Prejemniki/kategorije prejemnikov

Posredovanje podatkov tretjim načelno izključujemo. Izjemoma te podatke po našem naročilu obdelujejo pogodbeni obdelovalci naročil. Obdelovalci naročil so skrbno izbrani, kot upravljavec pa smo zavezani k reviziji izvajalcev in k zagotavljanju skladnosti obdelave podatkov skladno z 28. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Trajanje hrambe/kriteriji za določanje trajanja hrambe:

Vse navedbe o posamezniku, ki nam jih posredujete pri povpraševanjih (predlogi, pohvale ali kritika) preko e-pošte ali telefona, se najpozneje tri (3) mesece po prejemu končnega povratnega odgovora izbrišejo oz. anonimizirajo. Izkušnje so pokazale, da se praviloma po treh (3) mesecih vprašanja na naše odgovore ne pojavljajo več. V primeru uveljavljanja vaših pravic skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva podatkov, se vaši osebni podatki hranijo še tri leta po prejemu končnega odgovora, z namenom dokazovanja, da ste s strani upravljavca prejeli pojasnila vezano na uveljavljanje vaše pravice, s čimer je upravljavec izpolnil svojo zakonsko zavezo.

5. Prejemniki izven EU

Če podatke posredujemo prejemnikom v tretje države (sedež zunaj Evropskega gospodarskega prostora), lahko to razberete iz podatkov o prejemnikih / kategorijah prejemnikov v opisu ustrezne obdelave podatkov. Evropska komisija s tako imenovanimi odločitvami o ustreznosti potrjuje, da imajo nekatere tretje države standard varstva podatkov, ki je primerljiv z ravnjo v Evropskem gospodarskem prostoru. Seznam teh držav je na voljo na spletnem mestu https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_sl

Če v državi ne obstaja primerljiv standard varstva podatkov, zagotavljamo, da je varstvo podatkov ustrezno zagotovljeno z drugimi ukrepi. To je mogoče npr. z uporabo zavezujočih poslovnih pravil, standardnih pogodbenih klavzulah Evropske komisije za zaščito osebnih podatkov, potrdil ali odobrenih kodeksov ravnanja. Če želite več informacij o tem, se obrnite na našega pooblaščenca za varstvo podatkov (gl. razdelek 9).

6. Vključene vsebine

6.1 YouTube video vsebine

Na spletno stran so vključene tudi YouTube-video vsebine, ki so shranjeni na http://www.YouTube.com in jih je mogoče predvajati neposredno z našega spletišča. Vsi ti posnetki so vključeni na način "razširjenega varstva podatkov", to pomeni, da se podatki uporabnika spletne strani ne prenašajo na spletno platformo YouTube, če videoposnetkov ne predvajate. V trenutku, ko posnetek predvajate, se podatki prenesejo. Na samo prenašanje podatkov upravljavec spletne strani nima vpliva.

Nadaljnje informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in obdelave podatkov s strani YouTube, ki se vrši tudi na strežnikih v ZDA, najdete v ponudnikovih izjavah o varstvu podatkov. V izjavi so navedene tudi nadaljnje informacije o vaših s tem povezane pravice ter informacije o možnostih za nastavitev zasebnosti. Naslov upravljavca podatkov in obvestilo v zvezi z varstvom osebnih podatkov za YouTube:  Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

6.2 Bing Maps

Na spletni strani uporabljamo ponudbo Bing Maps. To nam omogoča prikaz interaktivnih zemljevidov neposredno na spletnem mestu, s čimer vam omogočimo priročno uporabo funkcije zemljevida za iskanje ponudb za delo na vašem območju.

Vsebina Bing Maps se zagotavlja v želji po enostavnejšem iskanju krajev, ki so opredeljeni na spletni strani. To predstavlja zakoniti interes v smislu točke f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov .

Z obiskom našega spletnega mesta ponudnik storitve Bing Maps, Microsoft Corporation prejme informacijo, da ste dostopali do ustrezne podstrani našega spletnega mesta. Za uporabo funkcij Bing Maps se obdeluje vaš IP naslov. Tovrstna obdelava se praviloma vrši na Microsoftovem strežniku v ZDA.

Na obdelavo podatkov s strani Bing Maps nimamo vpliva. Če želite več informacij o namenu in obsegu obdelave podatkov s strani Bing Maps, vas napotujemo na pravno obvestilo o zasebnosti  ponudnika storitve Bing Maps. Tam boste našli tudi dodatne informacije o svojih pravicah in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti. Naslov in obvestilo o zasebnosti ponudnika Bing Maps: Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 ZDA, https://www.microsoft.com/sl-si/trust-center/privacy/gdpr-faqs 

7. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

7.1 Pravica do informacij skladno s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Skladno s prvim odstavkom 15. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate pravico na zahtevo brezplačno prejeti informacije o pri nas, o vas shranjenih osebnih podatkih. To obsega zlasti:

 • namene, za katere se osebni podatki obdelujejo;
 • vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo;
 • prejemnike oz. vrste prejemnikov, ki so jim bili osebni podatki o vas razkriti ali se jim še razkrivajo;
 • načrtovano trajanje hrambe osebnih podatkov o vas, ali če konkretnih podatkov o tem ni mogoče pridobiti, merila za določitev obdobja hrambe;
 • obstoj pravice, da se zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov o vas, obstoj pravice do omejitve obdelave osebnih podatkov s strani odgovornega ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
 • obstoj pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
 • vse razpoložljive informacije o poreklu podatkov, če se osebni podatki ne pridobivajo pri zadevnem posamezniku;
 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz prvega in četrtega odstavka 22. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za zadevnega posameznika.

Če se osebni podatki posredujejo v tretjo državo ali mednarodni organizaciji, imate preko ustreznih garancij skladno s 46. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov pravico do obveščenosti v povezavi s posredovanjem podatkov.

7.2 Pravica do popravka skladno s 16. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo zadevne netočne osebne podatke. Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

7.3 Pravica do izbrisa skladno s 17. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati, da zadevne osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

 • osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili pridobljeni ali kako drugače obdelani;
 • prekličete vaše soglasje, na katerem temelji obdelava skladno s točko a, prvega odstavka 6. člena ali točko a, drugega odstavka 9. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in ni druge pravne podlage za obdelavo;
 • v skladu s prvim in drugim odstavkom 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa glede na prvi odstavek 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
 • izbris osebnih podatkov je nujen za izpolnjevanje pravne obveznosti;
 • osebni podatki so bili pridobljeni v povezavi s ponujenimi storitvami informacijskih družb skladno s prvim odstavkom 8. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Če smo objavili osebne podatke in smo jih obvezani izbrisati, ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvajanja sprejmemo razumne ukrepe, da tretje osebe, ki obdelujejo vaše osebne podatke, obvestimo, da tudi od njih zahtevate, naj izbrišejo vse povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.

7.4 Pravica do omejitve obdelave skladno s 18. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati omejitev obdelave, kadar velja eden od naslednjih pogojev:

 • oporekate točnosti osebnih podatkov;
 • obdelava je nezakonita in vi nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
 • odgovorni osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, zadevni posameznik pa jih potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali
 • ste vložili ugovor proti obdelavi skladno s prvim odstavkom 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, dokler še ni določeno, ali pretehtajo razlogi odgovornega napram tistim prizadete osebe.

7.5 Pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate prejeti zadevne osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, ter pravico, da te podatke posredujete drugemu odgovornemu, ne da bi ga mi pri tem ovirali, kadar:

 • temelji obdelava na soglasju skladno s točko a, prvega odstavka 6. člena ali točko a, drugega odstavka 9. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ali na pogodbi skladno s točko b, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in
 • poteka obdelava s pomočjo avtomatiziranih postopkov.

Pri izvajanju pravice do prenosljivosti podatkov imate pravico, da se osebni podatki prenesejo neposredno od nas k drugemu odgovornemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

7.6 Pravica do ugovora skladno z 21. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pod pogoji iz prvega odstavka 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov je mogoče obdelavi podatkov ugovarjati iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem.

Pričujoča splošna pravica do ugovora velja za vse v teh določilih o varstvu podatkov opisane namene obdelave, ki se obdelujejo na podlagi točka f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Drugače kot pri pravici do ugovora, posebej usmerjeni v obdelavo podatkov v reklamne namene, smo skladno s Splošno uredbo dolžni tovrstno splošno pravico do zavrnitve priznati le, če nam navedete razloge nadrejenega pomena, npr. morebitno nevarnost za življenje ali zdravje.

7.7 Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu skladno s 77. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Vedno imate možnost, da se obrnete na pristojen nadzorni organ (Informacijski pooblaščenec RS) ali na pooblaščenca za varstvo podatkov podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d.

8. Kontaktna oseba

8.1 Kontaktna oseba v primeru vprašanj ali izvajanja vaših pravic v zvezi z varstvom podatkov

Pri vprašanjih glede spletne strani ali pri uveljavljanju vaših pravic v zvezi z obdelavo vaših podatkov (pravice v zvezi z  varstvom podatkov) se lahko obrnete na našo podporo kupcem INFOFON: https://www.lidl.si/sl/kontaktni-obrazec.htm.

8.2 Kontaktna oseba v primeru vprašanj o varstvu podatkov

Če imate nadaljnja vprašanja o obdelavi vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na internega pooblaščenca za varstvo podatkov pri družbi Lidl Slovenija (gl. razdelek 9).

 9. Ime in kontaktni podatki odgovornega za obdelavo in kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k. d.

Določbe o varstvu osebnih podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani družbe LIDL Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda ("upravljavec") ter za spletišče www. kariera.lidl.si.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d. je dosegljiva na zgoraj navedenem naslovu oz. na e-naslovu: skrbnik_OP@lidl.si.