Dobrodosli pri Lidlu Slovenija

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov na spletni strani kariera.lidl.si

Določbe o varstvu osebnih podatkov

Veseli nas, da se zanimate za varstvo osebnih podatkov na naši spletni strani. Želimo, da se med obiskom naše spletne strani počutite dobro in varno ter da naše uresničevanje načel varstva podatkov vidite kot strankam prijazen vidik kakovosti.

V naslednjih napotkih za varstvo osebnih podatkov boste našli informacije o načinu in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov med obiskom naše spletne strani. Osebni podatki so informacije, ki se oz. se lahko neposredno ali posredno pripišejo posamezniku. Zakonska podlaga za varstvo osebnih podatkov je predvsem Splošna uredba EU o varstvu podatkov (v nadaljevanju: Splošna uredba).

1. Pregled

Ko vstopite na našo spletno stran, se med vašo končno napravo in našim strežnikom izmenjajo različne informacije. Med njimi so lahko tudi osebni podatki. Tako pridobljene informacije med drugim uporabljamo tudi zato, da optimiziramo spletno stran ali da v brskalniku vaše končne naprave prikazujemo oglase.

2. Vstop na našo spletno stran

Ob vstopu na našo spletno stran se prek brskalnika, ki ga uporabljate na svoji končni napravi, na strežnik naše spletne strani samodejno, ne da bi pri tem vi kar koli storili, pošljejo naslednji podatki:

 • IP-naslov z internetom povezane naprave, ki poizveduje,
 • datum in čas dostopa,
 • ime in URL priklicane datoteke,
 • spletna stran/aplikacija, s katere ste dostopali (napotitveni URL),
 • brskalnik, ki ste ga uporabljali, in evtl. operacijski sistem vašega s spletom povezljivega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa.

Ti podatki se začasno shranijo v t. i. dnevniški datoteki, in sicer za naslednje namene:

 • zagotavljanje brezhibne vzpostavitve povezave,
 • zagotavljanje udobne uporabe naše spletne strani/aplikacije,
 • vrednotenje sistemske varnosti in stabilnosti.

Pravna podlaga za obdelavo IP-naslova je točka f, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naš zakoniti interes so zgoraj našteti nameni obdelave podatkov.

Podatki se hranijo sedem dni in se nato samodejno izbrišejo. Ko nehate uporabljati našo spletno stran, se geolokalizacijski podatki izbrišejo.

3. Spletna navzočnost in optimizacija spletnih strani

3.1 Piškotki – splošna obvestila

Na podlagi točke f, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov na naši karierni strani uporabljamo tako imenovane piškotke. Naš interes za optimizacijo spletne strani je pri tem treba razumeti kot zakonit v smislu zgoraj navedenega predpisa. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaši končni napravi (prenosnik, tablica, pametni telefon itd.), ko obiščete našo spletno stran. Piškotki ne povzročajo škode vaši končni napravi, ne vsebujejo virusov, Trojancev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotku se shranjujejo informacije, ki vsakič nastanejo v povezavi s konkretno uporabljeno končno napravo. To pa ne pomeni, da s tem neposredno pridobivamo podatke o vaši identiteti. Piškotke uporabljamo zato, da bi vam uporabo naše ponudbe napravili prijetnejšo. Uporabljamo t. i. sejne piškotke, s pomočjo katerih prepoznamo, da ste posamezne strani naše spletne strani že obiskali. Ko spletno stran zapustite, se ti samodejno izbrišejo. Poleg tega uporabljamo tudi začasne piškotke, ki se v vaši končni napravi shranijo določeno obdobje; njihov namen je prijaznost uporabniku. Če našo spletno stran obiščete znova, da bi uporabili naše storitve, pride do samodejne prepoznave, da ste nas že obiskali, kaj ste vnesli in katere nastavitve ste uredili, saj vam tako teh opravil ne bo treba ponoviti.

Piškotke pa uporabljamo tudi zato, da bi statistično zajeli podatke o uporabi naše spletne strani, in sicer za namene optimizacije naše ponudbe in vključevanja informacij, prilagojenih posebej vam. Ti piškotki nam omogočajo, da pri vašem vnovičnem obisku naše spletne strani samodejno prepoznamo, da ste nas že obiskali. Piškotki se po posebej opredeljenem času samodejno izbrišejo. Večina brskalnikov piškotke sprejema samodejno. Lahko pa brskalnik nastavite tako, da se na vašem računalniku piškotki ne shranjujejo ali da se vedno prikaže obvestilo, preden se naloži nov piškotek. Vendar popolna deaktivacija piškotkov lahko privede do tega, da ne morete uporabljati vseh funkcij naše spletne strani.

Pregled piškotkov, ki jih uporabljamo, in več informacij (npr. o obdobju hrambe) najdete v naših določilih glede piškotkov (Informacije o piškotkih).

3.2 Google Analytics

Za namene stalne optimizacije naše spletne strani uporabljamo na podlagi točke f, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe Google Analytics, službo za analiziranje na spletu podjetja Google Inc. (»Google«). Naš upravičen interes sledi iz prikazanih namenov. V zvezi s tem se oblikujejo psevdonimni uporabniški profili in uporabljajo se piškotki. Pri tem piškotek o vaši uporabi te spletne strani pridobi naslednje informacije:

 • vrsta/različica spletnega brskalnika,
 • operacijski sistem,
 • napotitveni URL (pred tem obiskana spletna stran),
 • ime gostitelja – dostopajočega računalnika (IP-naslov),
 • čas povpraševanja strežnika.

Informacije bodo uporabljene za oceno uporabe naše spletne strani, izdelavo poročil o aktivnosti spletne strani ter za zbiranje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani ter spleta v namene tržnih raziskav in v skladu s potrebnim oblikovanjem teh spletnih strani. IP-naslovi postanejo anonimni, tako da dodelitev ni možna (tako imenovan IP-Masking).

Z ustrezno nastavitvijo programske opreme za brskanje lahko namestitev piškotkov preprečite; želimo pa vas opozoriti, da v tem primeru nekatere funkcije te spletne strani ne bodo dostopne v celoti. Poleg tega lahko evidentiranje podatkov, ki jih generira piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), ter obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečite, če si prenesete in namestite ta brskalniški dodatek. Namesto brskalniškega dodatka pa lahko, posebno pri brskalnikih v mobilnih napravah, zajem s strani storitve Google Analytics preprečite s klikom na to povezavo. Naloži se zavrnitveni piškotek, ki prepreči nadaljnje zajemanje vaših podatkov ob obisku te spletne strani. Zavrnitveni piškotek velja samo v tem brskalniku in samo za našo spletno stran ter se shrani v vaši napravi. Če izbrišete piškotke v tem brskalniku, morate zavrnitveni piškotek naložiti na novo. Nadaljnje informacije o varstvu osebnih podatkov v povezavi s storitvijo Google Analytics najdete na spletni strani Google Analytics.

S pomočjo piškotka pridobljene informacije se prenesejo in shranijo na strežnik podjetja Google v ZDA. Vaš IP-naslov ne bo v nobenem primeru povezan z drugimi Googlovimi podatki. Prav tako bodo te informacije po potrebi posredovane tretji osebi, v kolikor je to zakonsko predpisano ali v kolikor tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu.

Po tem, ko IP-naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe ni več mogoča. Statistično obdelani podatki se v Google Analytics izbrišejo po 14 mesecih. V na osnovi Google Analytics izdelanih poročilih ne obstaja več nobena povezava z osebo.

3.3. Targetiranje na podlagi obiska na strani in optimizacija spletnih strani

Na naši spletni strani se z uporabo piškotkov zajemajo in analizirajo informacije za optimizacijo naših spletnih strani in prikazanih oglasov na teh straneh. S tem želimo posebej zagotoviti, da se vam bodo na podlagi dosedanjega uporabniškega vedenja na končni napravi vključevali samo oglasi, ki se ravnajo po vaših dejanskih ali domnevnih zanimanjih. Za te namene obdelane informacije vsebujejo na primer podatke o tem, za katere od naših oglasov za prosta delovna mesta ste se zanimali Pravna podlaga za obdelavo podatkov je točka f, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Optimizacija naših spletnih strani za boljšo ponudbo in preprečitev vključevanja za vas nezanimivih oglasov je tako v vašem kot v našem interesu. Zajem in analiza potekata izključno psevdonimno in nam ne omogočata, da bi vas identificirali. Še posebej pa se informacije ne ujemajo z vašimi osebnimi podatki.

Prejemniki podatkov so zgoraj navedeni ponudniki storitev, ki vaše podatke na pogodbeni osnovi izključno namensko obdelujejo po naših navodilih.

Tu uporabljeni piškotki in informacije, ki jih ti vsebujejo, se shranjujejo v skladu z Določbami o uporabi spletnih piškotkov in se takoj po ugovoru izbrišejo.

3.4 Ponovno trženje (Re-Targeting)

Ob tem uporabljamo tehnologije ponovnega trženja (Re-Targeting) različnih ponudnikov. To omogoča, da našo spletno ponudbo oblikujemo še bolj primerno in zanimivo za vas. Za to se uporabi piškotek, s katerim se zbirajo informacije o interesih z uporabo psevdonimov. Pri tem se za potrebe trženja v anonimizirani obliki zbirajo informacije o vašem načinu brskanja, ki se na vašem računalniku shranijo v obliki besedilnih datotek piškotkov ter se analizirajo s pomočjo algoritma. V nadaljevanju se lahko namenska priporočila izdelkov pojavijo kot za vas zanimive individualno prilagojene oglasne pasice za naše izdelke na spletnih straneh naših partnerjev. V nobenem primeru se ti podatki ne morejo uporabiti za odkritje obiskovalca te spletne strani osebno. Pri tem se ne obdelujejo nikakršni neposredni osebni podatki, prav tako se ne povezujejo nobeni uporabniški profili z osebnimi podatki. Ta obdelava podatkov poteka v skladu s točko f), prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Z uporabo ciljnih ukrepov želimo zagotoviti, da se vam bodo na vaši končni napravi prikazovali le oglasi, usmerjeni glede na vaše dejanske ali domnevne interese. Nadlegovanje z vam nezanimivimi oglasi ni ne v vašem, kot tudi ne v našem interesu.

V primeru, da kljub temu več ne želite prejemati personaliziranih oglasnih pasic, lahko temu pridobivanju in shranjevanju podatkov v prihodnje ugovarjate, kot sledi:

 • Z enim klikom na gumb na vsaki oglasni pasici (npr. »i«) pridete do dotične spletne strani ponudnika. Tam vam bo sistematika tehnologije ponovnega trženja še enkrat pojasnjena in ponujena vam bo možnost odjave (»Opt-out«). Če se odjavite od ponudnika, se na vašem računalniku shrani t.i. zavrnitveni piškotek (»Opt-out«), ki preprečuje pojavljanje oglasne pasice posameznega ponudnika za v prihodnje. Upoštevajte, da se lahko tako odjavite le na vašem računalniku in da zavrnitvenih piškotkov (»Opt-out«) ne smete izbrisati z vašega računalnika.
 • Po želji lahko uporabite tudi možnosti zavrnitve, opisane pod točko 11.5 teh Določil glede varstva podatkov.

Na naši spletni strani uporabljamo tehnologije ponovnega trženja različnih ponudnikov, ki so v okviru ponovnega trženja obdelali zgoraj imenovane podatke. Več informacij o piškotkih, ki jih uporabljajo ti ponudniki, najdete v naših Določbah o uporabi spletnih piškotkov.

Piškotki ter informacije, ki jih vsebujejo, namenjeni za ponovno trženje, se shranjujejo in samodejno izbrišejo po obdobju, določenem v Določbah o uporabi spletnih piškotkov.

3.5 Spletni oglasi, ki temeljijo na zanimanjih

Ker želimo zagotoviti prikazovanje samo takšnih oglasov, ki so zanimivi tudi za vas, na naši spletni strani s pomočjo piškotkov analiziramo vaše uporabniško vedenje, in sicer izključno psevodnimno. Tako lahko ugotovimo vaše interese v povezavi z našimi oglasi za prosta delovna mesta. Za ta namen s pomočjo ponudnikov, navedenih v poglavju 3, analiziramo predvsem to, katere oglase za prosta delovna mesta ste si na naši spletni strani ogledali.

Da bi preprečili ocenjevanja vašega vedenja med uporabo, predstavljena pod točko 11, lahko uporabite tam navedene možnosti zavrnitve. Poleg tega lahko oglase, ki temeljijo na interesih, številnih samoregulacijskih članov Evropske zveze za interaktivno digitalno oglaševanje (www.edaa.eu/european-principles/), vključno z Lidlom, preprečite s t.i. upravljalnikom preferenc. Upoštevajte, da se na vaš računalnik namesti t.i. zavrnitveni piškotek (Opt-out). Če tega izbrišete, se vam bodo znova prikazovali oglasi, ki temeljijo na interesih.

3.6 Možnost ugovora/zavrnitve

Tehnologije ponovnega trženja, ki smo jih pojasnili v poglavjih 3.3 in 3.4, lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo piškotkov v svojem brskalniku (gl. tudi poglavje 3.1). Poleg tega imate možnost, da personalizirane oglase, ki temeljijo na interesih, onemogočite prek t. i. upravitelja preferenc ali z aktivacijo zavrnitvenih piškotkov (Opt-out), omenjenih v poglavju 3.5.

4. Stik po e-pošti

Osebne podatke, ki nam jih sporočite po e-pošti, seveda obravnavamo zaupno. Vaše podatke uporabljamo izključno namensko, da obdelamo vaše povpraševanje. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je točka (f) člena 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naš in vaš skupni (zakoniti) interes v zvezi z obdelavo podatkov izhaja iz cilja odgovoriti na vaše povpraševanje.

Posredovanje podatkov tretjim osebam načeloma izključujemo. Izjemoma bodo podatke skladno z našim naročilom obdelovali pogodbeni partnerji. Pogodbene partnerje vedno skrbno izberemo, jih poleg tega presojamo in pogodbeno obvežemo skladno s 28. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Vse osebne podatke, ki nam jih pri povpraševanjih pošljete po e-pošti, najpozneje v 90 dneh po prejemu končnega odgovora izbrišemo oz. anonimiziramo.

5. Vtičniki za družabna omrežja

Na podlagi točke (f) člena 6. Splošne uredbe o varstvu podatkov na naši spletni strani uporabljamo vtičnike za družabna omrežja Facebook, Twitter, LinkedIn in Youtube, da bi na ta način podjetje širše predstavljali. Namen tega je oglaševanje, kar je treba razumeti kot zakoniti interes v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov. Odgovornost za delovanje, skladno s predpisi o varstvu podatkov, mora zagotoviti posamezni ponudnik. Te vtičnike vključujemo s t. i. metodo dveh klikov, da lahko uporabnike naše spletne strani kar najbolje zaščitimo. Z metodo dveh klikov lahko aktivirate deaktivirane vtičnike za družabna omrežja. To aktivacijo lahko kadar koli izklopite. Posledica postopka deaktivacije ni, da se že preneseni podatki pri ustreznem ponudniku družabnega omrežja izbrišejo. Vtičniki za družabna omrežja, vključeni na naši spletni strani, so najprej deaktivirani. Vtičnik se aktivira šele ob kliku na simbol vtičnika. Šele po aktivaciji se osebni podatki prenesejo k posameznemu ponudniku storitve družabnega omrežja. Vtičnik, ki ste ga aktivirali, neposredno prek vašega brskalnika vzpostavi povezavo s strežnikom ponudnika družabnega omrežja, ki ste ga izbrali.

Vpliva na pridobljene podatke in postopke obdelave podatkov nimamo, niti ne poznamo celotnega obsega pridobivanja podatkov in namenov obdelave.

Ponudnik vtičnika shrani podatke, pridobljene prek vas, kot profile uporabe in te uporablja za namene oglaševanja, tržnih raziskav in/ali oblikovanja svojega spletišča v skladu s potrebami. Takšna analiza se izvaja predvsem (tudi pri neprijavljenih uporabnikih) z namenom predstavitve oglasov, skladnih s potrebami, in obveščanja drugih uporabnikov družabnega omrežja o vaših dejavnostih na naši spletni strani. Imate pravico do ugovora proti oblikovanju teh uporabniških profilov, pri čemer se morate za izvajanje te pravice obrniti na posameznega ponudnika vtičnika. Prek vtičnikov vam omogočamo interakcijo z družabnimi omrežji in drugimi uporabniki, da lahko tako izboljšamo našo ponudbo in jo naredimo zanimivejšo za vas kot uporabnika.

Posredovanje podatkov poteka neodvisno od tega, ali imate pri ponudniku vtičnika račun in ste tam prijavljeni. Če ste pri ponudniku vtičnika prijavljeni, se vaši podatki, pridobljeni pri nas, neposredno pripišejo vašemu računu pri ponudniku vtičnika. Če kliknete aktivirani gumb in npr. stran povežete, ponudnik vtičnika tudi to informacijo shrani v vašem uporabniškem računu in jo javno sporoči vašim stikom. Priporočamo vam, da se po uporabi družabnega omrežja vedno odjavite, še posebej preden kliknete gumb, saj lahko tako preprečite pripisovanje podatkov vašemu profilu pri ponudniku vtičnika.

Na naši spletni strani uporabljamo vtičnike za družabna omrežja naslednjih ponudnikov:

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php; nadaljnje informacije o pridobivanju podatkov: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kot tudi http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo. Facebook se je zavezal načelom zasebnostnega ščita EU–ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA; https://twitter.com/privacy. Twitter se je zavezal načelom zasebnostnega ščita EU–ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043, USA; http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. LinkedIn se je zavezal načelom zasebnostnega ščita EU–ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Informacije o brisanju pridobljenih podatkov s strani ponudnikov vtičnikov nam niso na voljo.

6. Prejemniki zunaj EU

Razen vrst obdelave, predstavljenih v poglavjih 3.2 in 5, vaših osebnih podatkov ne posredujemo prejemnikom s sedežem zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. Za vrste obdelave, navedene v poglavju 3.2, velja, da se posredujejo strežniku podjetja Google LLC. Ti strežniki so deloma v ZDA. Glede ZDA je Evropska komisija s sklepom z dne 12. 7. 2016 odločila, da v okviru pravil zasebnostnega ščita EU–ZDA obstaja ustrezna raven varstva podatkov (t. i. sklep o ustreznosti v skladu s členom 45 SUVP). Ponudnik storitev Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, in prejemniki, imenovani v poglavju 5, so certificirani v skladu z Privacy Shield (ščita zasebnosti).

7. Vključene vsebine

V našo spletno ponudbo smo vključili YouTube-videoposnetke, ki so shranjeni na http://www.YouTube.com in jih je mogoče predvajati neposredno z naše spletne strani. Vsi ti posnetki so vključeni v "načinu razširjenega varstva podatkov", tj. prek vas kot uporabnika se nobeni podatki ne prenašajo na YouTube, če videoposnetkov ne predvajate. Šele ko posnetke predvajate, se podatki prenesejo. Na to prenašanje podatkov ne moremo vplivati.
Nadaljnje informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in obdelave podatkov prek YouTuba najdete v ponudnikovih izjavah o varstvu podatkov. Tam najdete tudi nadaljnje informacije o vaših s tem povezanih pravicah in o nastavitvenih možnostih za zaščito vaše zasebnosti. Naslov in napotki za varstvo osebnih podatkov za YouTube: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway. Mountain View, CA 94043, USA; https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=de .

8. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

8.1    Pregled

Poleg pravice do preklica privolitev, ki ste nam jih dali, imate, če so izpolnjeni ustrezni zakonski pogoji, še naslednje druge pravice:

 • pravica do informacij o vaših pri nas shranjenih osebnih podatkih skladno s 15. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov,
 • pravica do poprave nepravilnih ali za dopolnitev nepopolnih podatkov skladno s 16. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov,
 • pravica do brisanja vaših pri nas shranjenih podatkov skladno s 17. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov,
 • pravica do omejitve obdelave vaših podatkov skladno z 18. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov,
 • pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov,
 • pravica zavrnitve po 21. členu Splošne uredbe o varstvu podatkov.

8.2 Pravica do informacij v skladu s 15. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov

Skladno s prvim odstavkom 15. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov imate pravico na zahtevo brezplačno prejeti informacije o pri nas o vas shranjenih osebnih podatkih. To obsega zlasti:

 • namene, za katere se osebni podatki obdelujejo;
 • vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo;
 • prejemnike oz. vrste prejemnikov, ki so jim bili osebni podatki o vas razkriti ali se jim še razkrivajo;
 • načrtovano trajanje hrambe osebnih podatkov o vas, ali če konkretnih podatkov o tem ni mogoče pridobiti, merila za določitev obdobja hrambe;
 • obstoj pravice, da se zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov o vas, obstoj pravice do omejitve obdelave osebnih podatkov s strani odgovornega ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
 • obstoj pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
 • vse razpoložljive informacije o poreklu podatkov, če se osebni podatki ne pridobivajo pri zadevnem posamezniku;
 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev vključno z oblikovanjem profilov skladno iz prvega in četrtega odstavka 22. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov in – vsaj v teh primerih – sporočilne informacije o vpleteni logiki ter doseg in ciljni učinki tovrstne obdelave za prizadeto osebo.

Če se osebni podatki posredujejo v tretjo državo ali mednarodni organizaciji, imate preko ustreznih garancij skladno s 46. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov pravico do obveščenosti v povezavi s posredovanjem.

8.3 Pravica do popravka skladno s 16. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo zadevne netočne osebne podatke. Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

8.4 Pravica do brisanja skladno s 17. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati, da zadevne osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

 • osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili pridobljeni ali kako drugače obdelani;
 • prekličete vaše soglasje, na katerem temelji obdelava skladno s točko a), prvega odstavka, 6. člena ali točko a), drugega odstavka, 9. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov in ni druge pravne podlage za obdelavo;
 • v skladu s prvim in drugim odstavkom 21. člena Splošne uredbe ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa glede na prvi odstavek 21. člena Splošne uredbe ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
 • izbris osebnih podatkov je nujen za izpolnjevanje pravne obveznosti;
 • osebni podatki so bili pridobljeni v povezavi s ponujenimi storitvami informacijskih družb skladno s prvim odstavkom 8. člena Splošne uredbe.

Če smo objavili osebne podatke in smo jih obvezani izbrisati, ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvajanja sprejmemo razumne ukrepe, da tretje osebe, ki obdelujejo vaše osebne podatke, obvestimo, da tudi od njih zahtevate, naj izbrišejo vse povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.

8.5 Pravica do omejitve obdelave skladno z 18. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov

Pravico imate od nas zahtevati omejitev obdelave, kadar velja eden od naslednjih pogojev:

 • oporekate pravilnosti osebnih podatkov;
 • obdelava je nezakonita in vi namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe osebnih podatkov;
 • odgovorni osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, zadevni posameznik pa jih potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali
 • ste vložili ugovor proti obdelavi skladno s prvim odstavkom 21. člena Splošne uredbe, dokler še ni določeno, ali pretehtajo razlogi odgovornega napram tistim prizadete osebe.

8.6 Pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov

Pravico imate prejeti zadevne osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, ter pravico, da te podatke posredujete drugemu odgovornemu, ne da bi ga mi pri tem ovirali, kadar:

 • temelji obdelava na soglasju skladno s točko a, prvega odstavka 6. člena ali točko a, drugega odstavka 9. člena Splošne uredbe ali na pogodbi skladno s točko b, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe in
 • poteka obdelava s pomočjo avtomatiziranih postopkov.

Pri izvajanju pravice do prenosljivosti podatkov imate pravico, da se osebni podatki prenesejo neposredno od nas k drugemu odgovornemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

8.7 Pravica zavrnitve skladno z 21. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov

Pod pogoji iz prvega odstavka 21. člena Splošne uredbe je mogoče obdelavi podatkov ugovarjati iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem.
Pričujoča splošna pravica do ugovora velja za vse v teh določilih o varstvu podatkov opisane namene obdelave, ki se obdelujejo na podlagi točke f, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe. Drugače kot pri pravici do ugovora, posebej usmerjeni v obdelavo podatkov v reklamne namene (gl. predvsem poglavje 3.6 zgoraj),  smo skladno s Splošno uredbo dolžni tovrstno splošno pravico do ugovora priznati le, če nam navedete razloge nadrejenega pomena, npr. morebitno nevarnost za življenje ali zdravje. Ob tem obstaja možnost, da se obrnete na za LIDL Slovenija d.o.o. k.d. pristojen nadzorni organ ali na pooblaščenca za varstvo podatkov podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d.

9. Kontaktna oseba

9.1 Kontaktna oseba v primeru vprašanj ali izvajanja vaših pravic v zvezi z varstvom podatkov

V primeru vprašanj o spletni strani ali izvajanja vaših pravic pri obdelavi podatkov (pravic v zvezi z varstvom podatkov) se lahko obrnete na naš kadrovski resor preko e-pošte zaposlitev@lidl.si.

9.2 Kontaktna oseba v primeru vprašanj o varstvu podatkov

Če imate nadaljnja vprašanja o obdelavi vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na internega pooblaščenca za varstvo podatkov pri Lidlu (gl. poglavje 10).

9.3 Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov

Skladno s 77. členom Splošne uredbe imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, če menite, da obdelava v zvezi z vašimi osebnimi podatki krši določila Splošne uredbe. Pritožbo vložite pri nadzornem organi v državi članici, kjer imate običajno prebivališče, kjer je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve.

10. Ime in kontaktni podatki odgovornega za obdelavo in kontaktni podatki internega pooblaščenca za varstvo podatkov

Določbe o varstvu osebnih podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda ("odgovorni") in za spletno stran kariera.lidl.si. Interni pooblaščenec za varstvo podatkov podjetja Lidl Slovenija d.o.o. k.d. je dosegljiv na naslovu Pod lipami 1, 1218 Komenda, s pripisom, v roke pooblaščencu za varstvo podatkov, oz. na e-naslovu skrbnik_OP@lidl.si .