Dobrodosli pri Lidlu Slovenija

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov nam je pomembno!

Zahvaljujemo se vam za obisk naših spletnih strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam skupaj z obsežnimi spletnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov.

Vaša prijava na razpisano prosto delovno mesto in varstvo osebnih podatkov

Osebne podatke, ki jih boste vnesli med postopkom prijave, bomo v podjetju Lidl Slovenija d.o.o. k.d. uporabljali izključno v namen obravnave vaše prijave. Shranjeni bodo v Lidlovi bazi kandidatov in obravnavani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in internimi akti podjetja.

Vaši osebni podatki brez vaše privolitve ne bodo posredovani tretjim osebam.

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, bodo uporabljali in obdelovali le sodelavci, odgovorni za zaposlovanje. V primeru, da bi vaš profil znanj, sposobnosti in izkušenj ustrezal kateremu drugemu prostemu delovnemu mestu v našem podjetju, bomo vašo prijavo upoštevali tudi za to delovno mesto.

V primeru, da vaša prijava ne bo uspešna, bomo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in internimi akti družbe Lidl Slovenija d.o.o. k.d. vašo prijavno dokumentacijo uničili po 3 mesecih od zavrnitve vaše prijave.

Katere osebne podatke pridobivamo na naših spletnih straneh?

Če na spletnih straneh obstaja možnost vnosa osebnih ali poslovnih podatkov (npr. e-naslovi, imena, naslovi), jih kot uporabnik vnesete izključno prostovoljno. Pri vsakem dostopu uporabnika na eno od naših spletnih strani in pri vsakem prenosu katere od datotek shranimo podatke o dostopu v obliki protokolnih datotek, deloma pa jih shranijo tudi tretje osebe.

Vsak podatkovni zapis vsebuje:

• spletno stran, s katere ste dostopali na našo stran,
• IP-naslov,
• datum in čas dostopa,
• zahtevo klienta,
• kodo http-odgovora,
• preneseno količino podatkov,
• informacijo o vašem brskalniku in operacijskem sistemu.

Piškotki

Da bi vam omogočili čim udobnejši obisk naših spletnih strani, uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so male tekstovne datoteke, ki se lokalno shranjujejo v vmesnem pomnilniku vašega spletnega brskalnika. V naslednji preglednici predstavljamo piškotke, ki jih uporablja podjetje Lidl in vas seznanjamo z nameni njihove uporabe. Piškotki, ki so potrebni za pravilno delovanje te spletne strani, so se že shranili na vašem računalniku, brez da bi pridobivali vaše soglasje. Vsi ostali piškotki bodo shranjeni samo na podlagi vašega soglasja.

Cookies List
Seveda lahko svoj brskalnik nastavite tako, da se piškotki ne shranjujejo na računalniku oz. da se že shranjeni piškotki ponovno izbrišejo. Informacijo o nastavitvi vašega brskalnika najdete v funkciji »pomoč«. Za več informacij se obrnite neposredno na proizvajalca programa.

Varstvo osebnih podatkov za Google Analytics Premium na spletni strani

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, orodje za izvajanje spletne analitike, ki je v lasti družbe Google Inc. ('Google').  Google Analytics s t.i. »piškotki«, tekstovnimi datotekami, ki se shranijo na računalnik uporabnika, izvaja analiziranje uporabnikove rabe spletne strani.

S piškotki pridobljene informacije o rabi te spletne strani se prenašajo in shranjujejo na strežnike družbe Google v ZDA. Na tej spletni strani je omogočena anonimizacija IP-naslovov na način, da se naslovi uporabnikov Googla iz držav članic Evropske unije ali držav članic Evropskega gospodarskega prostora še pred prenosom skrajšajo.

Zgolj v izrednih primerih se posredujejo celotni IP-naslovi na strežnik v ZDA in se skrajšajo tam. Google obdeluje pridobljene informacije v imenu upravljavcev spletnih strani z namenom, da analizira uporabo le-teh, sestavlja poročila o obisku na spletnem mestu in aktivnostih ter upravljalcu omogoča oblikovanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani in spleta. Google ne povezuje IP-naslova z ostalimi uporabnikovimi podatki.  

V svojem brskalniku lahko spremenite nastavitve tako, da se piškotki ne bodo shranjevali na vaš računalnik. Preden to storite, vas želimo opomniti, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti spletne strani v polnem obsegu. Zbiranje ter nadaljnjo obdelavo podatkov, ki jih Google kreira s piškotki in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z IP-naslovom), lahko onemogočite. To naredite tako, da na računalnik naložite vtičnike za vaš brskalnik iz te povezave: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Bodite pozorni, da je uporaba vtičnikov omejena na posamezni brskalnik in na posamezni računalnik. Da bi Google Analytics ostal onemogočen, vtičnika po naložitvi na računalnik ne smete izklopiti ali odstraniti z računalnika. Vse o varstvu osebnih podatkov družbe Google najdete na tej povezavi: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.
Zajemanje podatkov za namene Google Analytics lahko onemogočite tudi tako, da kliknete na to povezavo. S tem boste na svoj računalnik naložili Opt-Out-piškotek, ki bo v prihodnje preprečeval zbiranje vaših podatkov pri obisku naše spletne strani. 

Kaj počnemo z vašimi podatki?

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo samo v namen, za katerega ste nam podatke zaupali. V okviru obdelave vaših vprašanj in pri vaši uporabi naših storitev deloma sodelujejo podizvajalci, katerim posredujemo potrebne podatke le za izvedbo konkretnega naročila. Protokolne datoteke in v njih vsebovane podatke shranjujemo predvsem zaradi varovanja naših sistemov in zaznavanja (identificiranja) napadov na naše sisteme. Podatkov iz protokolnih datotek ni možno povezovati s posamezniki. Prav tako pridobljenih podatkov ni mogoče povezovati s podatki iz drugih virov. Osebne podatke, ki ste jih prostovoljno vnesli v okviru naših spletnih vsebin, shranjujemo zaradi pošiljanja spletnega obveščevalca, če ste naročeni nanj, in zaradi obdelave vaših predlogov, pritožb ali pohval. Če soglašate s prejemanjem spletnega obveščevalca, bomo vašo elektronsko pošto uporabljali za namene tedenskega obveščanja o naših proizvodih, posebnih ponudbah, nagradnih igrah ter novostih iz naše ponudbe. Vaše podatke bomo takoj po prenehanju razlogov, zaradi katerih smo jih pridobili, trajno izbrisali, razen podatkov, ki jih je potrebno hraniti v skladu z zakonskimi predpisi.

Katere so vaše pravice?

Kot obiskovalec in uporabnik naših spletnih vsebin imate pravico, da na zahtevo dobite brezplačno informacijo o vaših shranjenih osebnih podatkih. Kadarkoli lahko prepoveste nadaljnjo uporabo vaših podatkov. V skladu z zakonskimi določbami imate tudi pravico do popravka, blokiranja in izbrisa teh osebnih podatkov. Prosimo vas, da se v takih primerih po elektronski pošti (skrbnik_OP@lidl.si) obrnete na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov. Če ste se prijavili na spletni obveščevalec, lahko odjavo kadarkoli uredite preko naše spletne strani. Odjavo lahko uredite tukaj ali v vsakem obveščevalcu, ki ga prejmete na elektronsko pošto.

Povezave do drugih spletnih strani

Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih spletnih strani. Ta opozorila glede varstva osebnih podatkov veljajo le za naše spletne strani. Prosimo vas, da upoštevate določbe o varstvu osebnih podatkov, ki veljajo za povezane spletne strani. Za tuje vsebine, ki so dostopne preko povezanih spletnih strani in so posebej označene, ne odgovarjamo in si teh vsebin ne lastimo. Za nezakonite ali nepopolne vsebine in za vsebine z napakami ter za škodo, ki morda nastane z uporabo ali neuporabo informacij, odgovarja izključno ponudnik povezanih spletnih strani. Glede tujih opozoril je redakcija odgovorna le, če so ji znana, torej če ji je znana tudi morebitna nezakonita oz. kazniva vsebina, in če je preprečitev njihove uporabe tehnično mogoča in razumna.

Vmesniki družabnih omrežij

Naša spletna stran uporablja vmesnike družabnih omrežij Facebook, Twitter, LinkedIn in Google+.

Vmesniki družabnih omrežij so programi ponudnikov storitev družabnih omrežij, ki so integrirani na spletne strani drugih podjetij. Integracija vmesnika družabnega omrežja pomeni, da so osebni in osebno določljivi podatki posredovani ponudniku storitev družabnega omrežja. V kolikor ste poleg tega še stalno prijavljeni na družabnem omrežju, aktiviran vmesnik povzroča, da se vaše dejavnosti lahko pripišejo vašemu profilu na tem družabnem omrežju.

Zaradi varovanja podatkov smo se odločili, da na naših spletnih straneh sprva blokiramo integrirane vmesnike družabnih omrežij. Vendar vam ponujamo možnost, da vmesnike družabnih omrežij uporabljate, če to želite. Vmesnik aktivirate sami s klikom na ikono vmesnika družabnega omrežja. Prosimo, upoštevajte, da aktivacija vašega izbranega vmesnika družabnega omrežja pomeni, da se ponudniku družabnega omrežja posredujejo vaši osebni podatki. Vmesnik, ki ga aktivirate, ustvari neposredno iz vašega brskalnika povezavo s strežnikom vašega izbranega ponudnika storitev družabnih omrežij. Izrecno poudarjamo, da nimamo vpliva na obseg, naravo in namen obdelave vaših osebnih in osebno določljivih podatkov, ki jih opravlja ponudnik storitev družabnega omrežja in vas na tem mestu o tej tematiki le našemu znanju primerno informiramo.

Osebni podatki, ki se preko ponudnikov storitev družabnih omrežij, zbirajo in obdelujejo, so med drugim:
– vaš IP – naslov,
– naslov spletne strani, na kateri se nahaja vključeni vmesnik,
– informacije o brskalniku in operacijskem sistemu, ki ga uporabljate,
– datum in ura aktivacije izbranega vmesnika družabnega omrežja.

Posredovanje in shranjevanje zgoraj navedenih podatkov se izvaja ob aktivaciji vmesnika neodvisno od tega, ali ste član določenega družabnega omrežja ali ne.

Poleg tega se na tem mestu navezujemo izrecno na politiko zasebnosti ponudnikov storitev družabnih omrežij:
https://www.facebook.com/policy.php
https://twitter.com/privacy
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
http://www.google.com/policies/privacy/

Če ste v času interakcije hkrati s svojim uporabniškim profilom prijavljeni v družabnem omrežju, npr. Facebooku, ta lahko ugotovi vaše uporabniško ime ali vaše osebno ime in na podlagi tega vaše aktivnosti pripiše vašemu osebnemu profilu. Obstaja možnost, da si, na podlagi zgoraj navedenih podatkov, ponudnik storitev družabnih omrežij za lastne namene ustvari psevdonimne ali pod posebnimi pogoji tudi individualne profile. V interakciji z aktiviranim vmesnikom družabnega omrežja (npr. "Všeč mi je", Facebook) shrani ponudnik storitev tega družabnega omrežja na vašem računalniku piškotek, kateri omogoča, da se identificira vaš profil. V kolikor imate aktiviran vmesnik se shranitev vašega IP naslova in tudi shranitev piškotka izvrši neodvisno od tega ali ste član določenega družabnega omrežja ali ne. Izrecno poudarjamo, da nam ni znano, koliko časa je omenjen piškotek shranjen, niti na to ne moremo vplivati. Če niste član družabnega omrežja se lahko pri morebiti shranjenem piškotku po potrebi tudi kasneje naknadno vzpostavi uporabniški profil, v primeru, da bi se v prihodnje prijavili pri katerem od ponudnikov storitev družabnih omrežij.

Opomba:
Prosimo, upoštevajte, da se ob aktiviranju vmesnikov družabnih omrežij vaši osebni podatki, shranjujejo, obdelujejo in uporabljajo tudi v državah zunaj Evropske unije in zato v določenih okoliščinah posamezne države, v kateri ne veljajo evropske direktive o varovanju podatkov.

Za več informacij:
Programska rešitev, ki vam jo ponujamo, vam daje možnost, da s klikom aktivirate sprva onemogočen vmesnik družabnega omrežja. Aktivacija vmesnika je lahko z enim klikom kadar koli ponovno onemogočena. Deaktivacija vmesnika ne pomeni, da se bodo že posredovani podatki pri določenem ponudniku storitev družabnega omrežja zbrisali.

Onemogočeno:

Omogočeno:

Ali imate dodatna vprašanja?

 

V kolikor še imate vprašanja glede pridobivanja, obdelave in uporabe vaših osebnih podatkov, se obrnite na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov.

Lidl Slovenija d.o.o. k.d.
Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov
Pod lipami 1
1218 Komenda

e-pošta: skrbnik_OP@lidl.si