Dobrodosli pri Lidlu Slovenija

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov na spletni strani kariera.lidl.si

Določbe o varstvu osebnih podatkov

Veseli nas, da se zanimate za varstvo osebnih podatkov na naši spletni strani. Želimo, da se med obiskom naše spletne strani počutite dobro in varno ter da naše izvajanje varstva podatkov vidite kot značilnost kakovosti, naravnane k strankam.

Naslednji napotki glede varstva podatkov vas obveščajo o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov s strani podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d med obiskom spletne strani. Osebni podatki so informacije, ki so neposredno ali posredno usmerjene k vaši osebi oz. jih je kot takšne mogoče uvrstiti. Kot zakonska podlaga za varstvo podatkov služi zlasti Splošna uredba EU o varstvu podatkov ter veljavna nacionalna zakonodaja na področju varstva osebnih podatkov.

1. Pregled

Ko vstopite na našo spletno stran, se med vašo končno napravo in našim strežnikom izmenjajo različne informacije. Med njimi so lahko tudi osebni podatki. Tako pridobljene informacije uporabljamo z namenom optimizacije spletne strani.

2. Vstop na našo spletno stran

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Ob vstopu na našo spletno stran se prek brskalnika, ki ga uporabljate na svoji končni napravi, na strežnik naše spletne strani samodejno, ne da bi pri tem vi kar koli storili, posredujejo naslednji podatki:

-              IP-naslov z internetom povezane naprave, ki poizveduje,
-              Datum in čas dostopa,
-              Ime in URL priklicane datoteke,
-              Spletna stran/aplikacija, preko katere se je dostopalo (napotitveni URL),
-              Brskalnik, ki ga uporabljate in po potrebi operacijski sistem vašega s spletom povezanega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa.

Ti podatki se začasno shranijo v t. i. dnevniški datoteki, in sicer za naslednje namene:

-              Zagotavljanje brezhibne vzpostavitve povezave,
-              Zagotavljanje udobne uporabe naše spletne strani/aplikacije,
-              Vrednotenje sistemske varnosti in stabilnosti.

Pravna podlaga za obdelavo IP-naslova predstavlja člen 6 (1f) Splošne uredbe. Naš zakoniti interes izhaja iz zgoraj naštetih namenov obdelave podatkov.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Podatki se shranijo za časovno obdobje sedmih dni in se nato samodejno izbrišejo. Ko zaključite z uporabo naše spletne strani, se podatki o geolokalizaciji izbrišejo.

3. Pojavljanje na spletu in optimizacija spletnih strani

3.1 Piškotki – splošna obvestila

Na podlagi člena 6 (1f) Splošne uredbe, na našem spletišču uporabljamo tako imenovane piškotke. Naš interes za optimizacijo spletne strani je pri tem treba razumeti kot zakonit v smislu zgoraj navedene zakonske določbe.

Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vašo končno napravo (prenosni računalnik, tablico, pametni telefon, ipd.). Piškotki ne povzročajo škode vaši končni napravi, ne vsebujejo virusov, Trojancev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotku se shranijo informacije, ki so vsakič povezane s specifično uporabljeno končno napravo. Vendar to ne pomeni, da s tem neposredno prejmemo informacije o vaši identiteti. Uporaba piškotkov po eni strani služi temu, da uporabo naše ponudbe naredimo za vas prijetnejšo. Zato uporabljamo tako imenovane sejne piškotke, s katerimi prepoznamo, da ste posamezne strani naše spletne strani že obiskali ali ste se že prijavili v vaš uporabniški račun. Ti se po zaprtju naše spletne strani samodejno izbrišejo. Poleg tega uporabljamo prav tako zaradi enostavnosti uporabe začasne piškotke, ki se na vaši končni napravi shranijo za točno določeno obdobje. Če spet obiščete našo stran, da bi koristili naše storitve, se samodejno prepozna, da ste pri nas že bili, katere vnose/nastavitve ste izvedli ter katere artikle ste morda že oddali v košarico, tako da teh dejanj ne rabite izvesti ponovno.

Če imate uporabniški račun in boste vanj vpisani, se bodo informacije, shranjene v piškotkih, shranile k vašemu uporabniškemu računu.

Po drugi strani uporabljamo piškotke za statistični zajem naše strani, za namen optimizacije naše ponudbe kakor tudi za prikaz posebej za vas prilagojenih informacij. Piškotki nam pomagajo pri ponovnem obisku naše strani samodejno zaznati, da ste že bili pri nas. Ti piškotki se po vsakič določenem času samodejno izbrišejo. Večina brskalnikov sprejme piškotke samodejno. Vaš brskalnik pa lahko nastavite tako, da se na vašem računalniku piškotki ne shranjujejo ali pa se pred namestitvijo novega piškotka vedno pojavi opozorilo. Popolno onemogočanje piškotkov pa lahko privede do tega, da uporaba nekaterih funkcij naš spletne strani ne bo mogoča.

Pregled uporabljenih piškotkov z nadaljnjimi informacijami (npr. trajanje shranjevanja) in možnostih zavrnitve najdete v naših določilih glede piškotkov - Informacije o piškotkih.

3.2 Google Analytics

Zavoljo oblikovanja spletne strni glede na potrebe in stalne optimizacije naše spletne strani na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe, uporabljamo Google Analytics, službo za analiziranje na spletu podjetja Google Ireland Limited (»Google«). Naš upravičen interes sledi iz prikazanih namenov. V zvezi s tem se oblikujejo psevdonimni uporabniški profili in uporabljajo se piškotki. Pri tem piškotek o vaši uporabi te spletne strani pridobi naslednje informacije:

-              Vrsta/različica spletnega brskalnika,
-              Uporabljen operacijski sistem,
-              Napotitveni URL (pred tem obiskana spletna stran),
-              Ime gostitelja (IP-naslov),
-              Čas povpraševanja strežnika.

Informacije bodo uporabljene za oceno uporabe naše spletne strani, izdelavo poročil o aktivnosti spletne strani ter za zbiranje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani ter spleta v namene tržnih raziskav in v skladu s potrebnim oblikovanjem teh spletnih strani. IP-naslovi postanejo anonimni, tako da dodelitev ni možna (t. i. maskiranje IP-naslovov).

Namestitev piškotkov lahko s pomočjo ustreznih nastavitev vašega brskalnika preprečite; vendar opozarjamo, da v tem primeru nekatere funkcije te spletne strani ne bodo dostopne v celoti. Poleg tega lahko evidentiranje podatkov, pridobljenih s pomočjo piškotkov in nanašajoč se na obisk spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom) kakor tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečite tako, da iz brskalnika prenesete in naložite ta brskalniški dodatek. Dodatno k temu dodatku za brskalnik, zlasti pri brskalnikih na mobilnih napravah, lahko evidentiranje s strani Google Analytics preprečite tako, da kliknete na to povezavoNamesti se zavrnitveni piškotek (Opt-out), ki pri obisku te spletne strani prepreči bodoče zajemanje vaših podatkov. Zavrnitveni piškotek (Opt-out) velja le v tem brskalniku in le za to spletno stran ter se odloži na vaši napravi. Če izbrišete piškotke iz tega brskalnika, morate ponovno določiti zavrnitveni piškotek. Nadaljnje informacije o varstvu podatkov v povezavi z Google Analytics najdete na  spletni strani Google Analytics.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

S pomočjo piškotka pridobljene informacije se prenesejo in shranijo na strežnik podjetja Google v ZDA. Vaš IP-naslov ne bo v nobenem primeru povezan z drugimi Googlovimi podatki. Prav tako bodo te informacije po potrebi posredovane tretji osebi, v kolikor je to zakonsko predpisano ali v kolikor tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Po tem, ko IP-naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe ni več mogoča. Statistično obdelani podatki se v Google Analytics izbrišejo po 26 mesecih. V na osnovi Google Analytics izdelanih poročilih ne obstaja več nobena povezava z osebo.

4. Stik po e-pošti

Osebne podatke, ki nam jih sporočite po e-pošti obravnavamo zaupno. Vaše podatke uporabljamo izključno za v naprej opredeljen namen, za obdelavo vašega povpraševanja. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je 6 (1f) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš in vaš zakoniti interes za tovrstno obdelavo podatkov pri tem izhaja iz cilja, da odgovorimo na vaša povpraševanja.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

Posredovanje podatkov tretjim načelno izključujemo. Izjemoma te podatke po našem naročilu obdelujejo obdelovalci naročil. Ti so vedno skrbno izbrani, mi pa jih ob tem nadzorujemo in pogodbeno zavežemo skladno z 28. členom Splošne uredbe.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Vse navedbe o osebi, ki nam jih posredujete pri povpraševanjih preko te spletne strani ali po e-pošti, se najpozneje 90 dni po prejemu končnega povratnega odgovora izbrišejo oz. anonimizirajo.

5. Prejemniki izven EU

Podatki se načelno ne posredujejo prejemnikom s sedežem zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. Za vrste obdelave, navedene v poglavju 3.2, velja, da se posredujejo na strežnik podjetja Google Ireland Limited (»Google«). Ti strežniki so deloma v ZDA. Glede ZDA je Evropska komisija s sklepom z dne 12. 7. 2016 odločila, da v okviru pravil zasebnostnega ščita EU–ZDA obstaja ustrezna raven varstva podatkov (t. i. sklep o ustreznosti v skladu s členom 45 Splošne uredbe). Ponudnik storitev Google Ireland Limited (»Google«), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, in prejemniki, imenovani v poglavju 5, so certificirani v skladu z zasebnostnim ščitom EU–ZDA.

6. Vključene vsebine

V našo spletno ponudbo so vključeni tudi YouTube-videoposnetki, ki so shranjeni na http://www.YouTube.com in jih je mogoče predvajati neposredno z našega spletišča. Vsi ti posnetki so vključeni na način "razširjenega varstva podatkov", to pomeni, da se podatki uporabnika spletne strani ne prenašajo na spletno platformo YouTube, če videoposnetkov ne predvajate. V trenutku, ko posnetke predvajate, se podatki prenesejo. Na to prenašanje podatkov ne moremo vplivati.

Nadaljnje informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in obdelave podatkov s strani YouTube najdete v ponudnikovih izjavah o varstvu podatkov. V izjavi so navedene tudi nadaljnje informacije o vaših s tem povezanih pravicah ter informacije o nastavitvenih možnostih za zaščito vaše zasebnosti. Naslov in napotki za varstvo osebnih podatkov za YouTube: Google Ireland Limited (»Google«), 1600 Amphitheatre Parkway. Mountain View, CA 94043, USA; https://policies.google.com/.

7. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

7.1 Pregled

Ob pravici do preklica vaših, nam podeljenih soglasij imate ob obstoju posameznih zakonskih pogojev še naslednje pravice:

 • pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas, v skladu s 15. členom Splošne uredbe,
 • pravico do popravka nepravilnih ali dopolnitve nepopolnih podatkov v skladu s 16. členom Splošne uredbe,
 • pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas, v skladu s 17. členom Splošne uredbe,
 • pravico do omejitve obdelave vaših podatkov v skladu z 18. členom Splošne uredbe,

 • pravico do prenosljivosti podatkov v skladu z 20. členom Splošne uredbe,
 • pravico do ugovora v skladu s 21. členom Splošne uredbe.

7.2 Pravica do informacij skladno s 15. členom Splošne uredbe

Skladno s prvim odstavkom 15. člena Splošne uredbe imate pravico na zahtevo brezplačno prejeti informacije o pri nas, o vas shranjenih osebnih podatkih. To obsega zlasti:

 • namene, za katere se osebni podatki obdelujejo;
 • vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo;
 • prejemnike oz. vrste prejemnikov, ki so jim bili osebni podatki o vas razkriti ali se jim še razkrivajo;
 • načrtovano trajanje hrambe osebnih podatkov o vas, ali če konkretnih podatkov o tem ni mogoče pridobiti, merila za določitev obdobja hrambe;
 • obstoj pravice, da se zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov o vas, obstoj pravice do omejitve obdelave osebnih podatkov s strani odgovornega ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
 • obstoj pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
 • vse razpoložljive informacije o poreklu podatkov, če se osebni podatki ne pridobivajo pri zadevnem posamezniku;
 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz prvega in četrtega odstavka 22. člena Splošne uredbe ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za zadevnega posameznika.

Če se osebni podatki posredujejo v tretjo državo ali mednarodni organizaciji, imate preko ustreznih garancij skladno s 46. členom Splošne uredbe pravico do obveščenosti v povezavi s posredovanjem podatkov.

7.3 Pravica do popravka skladno s 16. členom Splošne uredbe

Pravico imate od nas zahtevati, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo zadevne netočne osebne podatke. Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

7.4 Pravica do izbrisa skladno s 17. členom Splošne uredbe

Pravico imate od nas zahtevati, da zadevne osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

 • osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili pridobljeni ali kako drugače obdelani;
 • prekličete vaše soglasje, na katerem temelji obdelava skladno s točko a, prvega odstavka 6. člena ali točko a, drugega odstavka 9. člena Splošne uredbe in ni druge pravne podlage za obdelavo;
 • v skladu s prvim in drugim odstavkom 21. člena Splošne uredbe ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa glede na prvi odstavek 21. člena Splošne uredbe ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
 • izbris osebnih podatkov je nujen za izpolnjevanje pravne obveznosti;
 • osebni podatki so bili pridobljeni v povezavi s ponujenimi storitvami informacijskih družb skladno s prvim odstavkom 8. člena Splošne uredbe.

Če smo objavili osebne podatke in smo jih obvezani izbrisati, ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvajanja sprejmemo razumne ukrepe, da tretje osebe, ki obdelujejo vaše osebne podatke, obvestimo, da tudi od njih zahtevate, naj izbrišejo vse povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.

7.5 Pravica do omejitve obdelave skladno z 18. členom Splošne uredbe

Pravico imate od nas zahtevati omejitev obdelave, kadar velja eden od naslednjih pogojev:

 • oporekate točnosti osebnih podatkov;
 • obdelava je nezakonita in vi nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
 • odgovorni osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, zadevni posameznik pa jih potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali
 • ste vložili ugovor proti obdelavi skladno s prvim odstavkom 21. člena Splošne uredbe, dokler še ni določeno, ali pretehtajo razlogi odgovornega napram tistim prizadete osebe.

7.6 Pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe

Pravico imate prejeti zadevne osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, ter pravico, da te podatke posredujete drugemu odgovornemu, ne da bi ga mi pri tem ovirali, kadar:

 • temelji obdelava na soglasju skladno s točko a, prvega odstavka 6. člena ali točko a, drugega odstavka 9. člena Splošne uredbe ali na pogodbi skladno s točko b, prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe in
 • poteka obdelava s pomočjo avtomatiziranih postopkov.

Pri izvajanju pravice do prenosljivosti podatkov imate pravico, da se osebni podatki prenesejo neposredno od nas k drugemu odgovornemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

7.7 Pravica do ugovora skladno z 21. členom Splošne uredbe

Pod pogoji iz prvega odstavka 21. člena Splošne uredbe je mogoče obdelavi podatkov ugovarjati iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem.

Pričujoča splošna pravica do ugovora velja za vse v teh določilih o varstvu podatkov opisane namene  obdelave, ki se obdelujejo na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe. Drugače kot pri pravici do ugovora, posebej usmerjeni v obdelavo podatkov v reklamne namene, smo skladno s Splošno uredbo dolžni tovrstno splošno pravico do zavrnitve priznati le, če nam navedete razloge nadrejenega pomena, npr. morebitno nevarnost za življenje ali zdravje. Ob tem obstaja možnost, da se obrnete na za LIDL Slovenija d.o.o. k.d. pristojen nadzorni organ ali na pooblaščenca za varstvo podatkov podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d.

8. Kontaktna oseba

8.1 Kontaktna oseba v primeru vprašanj ali izvajanja vaših pravic v zvezi z varstvom podatkov

Pri vprašanjih glede spletne strani ali pri uveljavljanju vaših pravic v zvezi z obdelavo vaših podatkov (pravice v zvezi z  varstvom podatkov) se lahko obrnete na našo podporo kupcem INFOFON: https://www.lidl.si/sl/kontaktni-obrazec.htm.

8.2 Kontaktna oseba v primeru vprašanj o varstvu podatkov

Če imate nadaljnja vprašanja o obdelavi vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na internega pooblaščenca za varstvo podatkov pri Lidlu (gl. poglavje 10).

8.3 Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov

Skladno s 77. členom Splošne uredbe imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, če menite, da obdelava v zvezi z vašimi osebnimi podatki krši določila Splošne uredbe. Pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji predstavlja Informacijski pooblaščenec RS.

9. Ime in kontaktni podatki odgovornega za obdelavo in kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d.

Določbe o varstvu osebnih podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda ("upravljavec") ter za spletišče www. kariera.lidl.si. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d. je dosegljiva na zgoraj navedenem naslovu oz. na e-naslovu: skrbnik_OP@lidl.si.