Dobrodosli pri Lidlu Slovenija

12) Detail page stage 2632

Ponosna sem,
da sem del Lidlove ekipe.

Saša, oddelek kadri

Karierni začetnik / Trainee za kadrovanje in obračun plač (m/ž)

Podrobneje spoznajte zanimiv svet enega vodilnih evropskih trgovcev: ponujamo vam posamezniku prikrojen 18-mesečni trainee program, ki nadarjenim diplomantom ponuja možnost, da se s praktičnimi znanji usposobijo za samostojno delo. Po uspešno zaključenem usposabljanju se boste lahko zaposlili na sedežu podjetja Lidl Slovenija ali nadaljevali poklicno kariero v tujini.

Kadrovsko področje igra pomembno vlogo pri podpori podjetju v hitro spreminjajočem se konkurenčnem okolju, kjer so potrebe po ustreznih kadrih vse večje. Kadrovsko področje se v našem podjetju deli na dva oddelka - oddelek za razvoj kadrov, kjer poleg celostnega razvoja sodelavcev skrbimo tudi za zaposlovanje novih, in oddelek, kjer skrbimo za obračun plač.

Razvoj kadrov zajema usposabljanje in razvoj kadrov ter nenehni nadzor teh ukrepov s ciljem, da kompetence zaposlenih prilagajamo trenutnim in prihodnjim zahtevam podjetja. Ostale naloge obsegajo: pripravo programov uvajanja za nove sodelavce, vodenje projektov, ki zagotavljajo večjo učinkovitost in inovativnost zaposlenih, analiziranje letnih ocenjevalnih razgovorov, s čimer redno spremljamo usposobljenost sodelavcev, izvajanje ukrepov za povezovanje in motivacijo zaposlenih ter konceptov za izboljšanje zadovoljstva. V rekrutingu skrbimo za izvedbo selekcijskih postopkov in izvajanje ukrepov kadrovskega marketinga.

V oddelku za obračun plač zbiramo, urejamo in procesiramo vse relevantne podatke, ki omogočajo pravočasno izvedbo obračuna plač. Ostale naloge oddelka za obračun plač obsegajo: priprava in vzdrževanje matičnih podatkov zaposlenih v obračunskih sistemih, arhiviranje dokumentacije, izdajanje potrdil ob upoštevanju zakonskih določil in poslovnih zahtev ter strokovna in administrativna podpora zaposlenim in ostalim deležnikom.

Nudimo vam:

Zavedamo se, da kot karierni začetnik, ki se prvič vključuje v poslovni svet, ne boste imeli odgovorov na vsa vprašanja. Da bi svoje potenciale razvili kar najbolje, vam bodo tekom sistematičnega in prikrojenega uvajalnega programa ob strani stali izkušeni mentorji. Navezovali boste pomembne stike, sodelovali v ciljno usmerjenem usposabljanju in razvoju ter si nabirali pomembne delovne izkušnje.

Nudimo nadpovprečno plačilo (2.000 EUR bruto/mesec) in delo z odlično ekipo v stabilnem mednarodnem poslovnem okolju. Pogodba o zaposlitvi bo sklenjena za določen čas z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas.

V treh korakih do cilja:

  • 2,5 meseca osnovnega usposabljanja, kjer boste spoznali svoje strokovno področje ter boste po metodi izkustvenega učenja ob delu spoznali operativne naloge in procese v poslovalnici in skladišču.
  • 10,5 meseca usmerjenega usposabljanja: intenzivno se boste uvajali tako na vašem strokovnem področju kot tudi na drugih povezanih področjih v podjetju. Delno boste začeli prevzemati prve projekte in sodelovali pri opravljanju vsakodnevnega dela. V tem času boste imeli tudi priložnost izpopolniti svoje znanje nemškega jezika.
  • 5 mesecev poglobljenega usposabljanja: nadaljevali boste usposabljanje na vašem strokovnem področju tako v tujini kot v Sloveniji.

Kaj pričakujemo od vas:

  • Uspešno zaključen univerzitetni študij z znanjem na zgoraj navedenem področju.
  • Pripravljenost na učenje novih stvari in izobraževanje na različnih področjih poslovanja.
  • Samozavesten nastop, izredno dobre komunikacijske in analitične sposobnosti ter usmerjenost k ciljem.
  • Osnovno znanje nemščine.
  • Vozniški izpit B kategorije.
  • Ne več kot dve leti delovnih izkušenj, nekaj od tega morda že v tujini.

Podrobnosti za prijavo:

Smo vzbudili vaše zanimanje? S klikom na »Prosta delovna mesta« lahko preverite trenutno razpisana mesta.

Prosta delovna mesta