Dobrodosli pri Lidlu Slovenija

Smo med najboljšimi
delodajalci na svetu.

avatar1

Lidl Slovenija je TOP!

 

Ponosni smo, da je mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute Lidlu Slovenija podelila certifikata Top Employer Slovenija 2018 in Top Employer Europe 2018. Certifikata je Lidl Slovenija prejel že drugič zapored, in sicer za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene ter za skrb za pozitivno in prijetno delovno okolje.

Ustvarjanje izvrstnih pogojev dela za zaposlene, inovativni projekti za razvoj sodelavcev in negovanje kulture, ki temelji na skupnih vrednotah in povezanosti Lidlove ekipe, so nosilni stebri kadrovskih praks v Lidlu Slovenija. Prav zato ni naključje, da je Lidl Slovenija že drugo leto zapored prejemnik prestižnega certifikata Top Employer.

Certifikat podeljuje uveljavljena mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute, prejmejo pa ga podjetja, ki s svojimi izjemnimi kadrovskimi praksami, razvojnimi programi za zaposlene ter skrbjo za pozitivno in prijetno delovno okolje, izstopajo v svetovnem merilu.

Zahteven postopek certificiranja temelji na poglobljeni raziskavi kadrovskih strategij in posameznih programov, ki morajo biti formalno opredeljeni in redno izvajani za vse zaposlene v podjetju. Proces vključuje tudi zunanjo revizijo, ki zagotavlja veljavnost, objektivnost in integriteto celotnega postopka certificiranja. Podjetje pridobi certifikat zgolj v primeru, da v kompleksnem ocenjevalnem postopku z uporabo izredno dodelane večstopenjske ocenjevalne metode doseže mednarodno predpisano raven.

V poglobljeno analizo kadrovskih strategij in programov je vključenih 9 sklopov: upravljanje s talenti, načrtovanje zaposlenih, razvoj vodij, upravljanje delovne uspešnosti, načrtovanje kariere in nasledstev, sistem nagrajevanja, usposabljanje ter razvoj, integracija novih sodelavcev ter kultura v podjetju. Trenutno se s certifikatom Top Employer lahko pohvali le nekaj več kot 1.200 podjetij na svetu.

Lidl Slovenija je kot del mednarodne Skupine Lidl prejel tudi certifikat Top Employer Europe 2018, saj je nacionalni certifikat Top Employer 2018 poleg Lidla Slovenija prejelo več kot pet Lidlovih držav v skupini in sicer Lidl Italija, Lidl Nizozemska, Lidl Poljska, Lidl Slovaška, Lidl Španija, Lidl Romunija, Lidl Grčija in Lidl Ciper.

V nadaljevanju si lahko pogledate, kako smo skupaj z ekipami obeležili lanskoletni prejem certifikata Top Employer 2017.