Dobrodosli pri Lidlu Slovenija

Imate vprašanje?
Tukaj najdete nekaj
odgovorov.

avatar1

Kako najdete prosta delovna mesta in kako se nanje prijavite?

Naša karierna stran je namenjena predstavitvi kariernih možnosti v podjetju Lidl Slovenija in hkrati omogoča prijavo na razpisana prosta delovna mesta. V glavni navigacijski vrstici najdete predstavitve vseh skupin poklicev, za katere redno iščemo nove sodelavce. S klikom na gumb »Prosta delovna mesta« lahko v vsakem trenutku preverite trenutna prosta delovna mesta. Če ustrezate razpisnim pogojem, se lahko prijavite preko spletnega obrazca. Prosimo, da izpolnite vsa zahtevana polja in priložite vso zahtevano dokumentacijo.

Kdo se lahko prijavi?

Prijava na posamezno razpisano prosto delovno mesto je odvisna od zahtevanih pogojev za to mesto. Svetujemo vam, da se pred prijavo temeljito seznanite z delovnimi nalogami in zahtevami, ki jih navajamo v razpisih. K prijavi vabimo vse, ki imate željo po delu in karieri v uspešnem mednarodnem podjetju, ustrezno izobrazbo, ste pripravljeni samostojno prevzeti odgovorne naloge, se učiti in dodatno izobraževati. Vedno iščemo najboljše, zavzete in motivirane ljudi, ki želijo skupaj z nami graditi prihodnost našega podjetja.

Kdaj se lahko prijavite?

Zaradi hitre širitve našega poslovanja iščemo nove sodelavke in sodelavce na vseh področjih skozi vse leto. Takoj, ko se v našem podjetju pojavi potreba po novih sodelavcih, prosta mesta objavimo na naši karierni spletni strani. Preverite trenutna prosta delovna mesta in se pravočasno prijavite preko spletnega obrazca. V oglasu za prosto delovno mesto, ki vas je pritegnil, natančno preverite časovne roke in ne zamudite svoje priložnosti.

Kakšno izobrazbo in druge pogoje morate izpolnjevati za prijavo?

Različna delovna mesta zahtevajo različne izobrazbene in izkustvene kriterije. Pred oddajo prijave v oglasu dobro preverite zahtevane kriterije.

Oddali ste prijavo. Kakšni so naslednji koraki?

Ob prejetju vaše prijave bomo le-to evidentirali v bazo kandidatov in vam posredovali potrdilo o prejemu. Prijavo bomo ustrezno obravnavali in skladno z razpisnimi pogoji izbrali najustreznejše kandidate, ki jih bomo povabili na razgovor. Prejete ponudbe obravnavamo zaupno in vse postopke izvajamo, kar se da hitro. Zaradi velikega števila prejetih prijav proces obdelave včasih traja dlje, zato vas prosimo za potrpežljivost.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki?

Varnost vaših osebnih podatkov za nas predstavlja pomembno prioriteto v našem delovanju. Vaši osebni podatki se bodo shranili v Lidlovi bazi kandidatov. Obravnavani bodo zaupno in z njimi bomo ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in internimi smernicami našega podjetja. Vaše podatke bomo uporabili izključno za namene obravnave vaše prijave. V podjetju smo sprejeli tehnične ukrepe, ki zagotavljajo varnost vaših osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in internimi akti družbe Lidl Slovenija d.o.o. k.d. bomo vašo prijavno dokumentacijo uničili po 3 mesecih od sprejetja dokončne odločitve.

Več o ravnanju z vašimi osebnimi podatki lahko izveste tako, da v meniju na desni strani izberete "Varstvo osebnih podatkov".

Imate tehnične težave in prijave preko spletnega obrazca ne morete oddati?

Morda ne uporabljate posodobljene verzije brskalnika ali imate druge težave, na katere mi ne moremo vplivati? V takšnem primeru lahko izjemoma pošljete prijavo z vso priloženo dokumentacijo (življenjepis, spremno pismo) na elektronski naslov zaposlitev@lidl.si.

Kaj je to dualni študij v Nemčiji?

Podjetje omogoča mladim motiviranim talentom možnost dualnega študija v Nemčiji. Dualni študij traja tri leta in omogoča pridobitev mednarodno priznane izobrazbe. Na študijski smeri mednarodno trgovinsko poslovanje lahko izbirate med študijskim programom ekonomije in študijskim programom mednarodnega poslovanja. Dualni sistem študija pomeni združevanje obdobja teorije na fakulteti in obdobja praktičnega usposabljanja v poslovalnicah. Takšen sistem omogoča, da boste ob študiju pridobili delovne izkušnje v mednarodnem okolju in začeli s prevzemanjem prvih vodstvenih odgovornosti.

Kdo se lahko prijavi za dualni študij?

Za vpis morate izpolnjevati pogoje za vpis v visokošolsko izobraževanje. Prijavijo se lahko dijaki zadnjega letnika srednje šole in študenti prvih letnikov fakultet. Obvezno je odlično znanje nemškega jezika, znanje angleškega jezika pa predstavlja prednost pri izboru.

Kakšne so ugodnosti pri dualnem študiju?

Matično podjetje Lidl vam bo mesečno izplačevalo štipendijo (1. leto: 1.400 EUR, 2. leto: 1.600 EUR in 3. leto 1.800 EUR). Poleg tega bo podjetje Lidl v času praktičnega usposabljanja prevzelo tudi stroške vaše nastanitve.

Imate tudi vi vprašanje za nas?

Z veseljem smo vam na voljo za dodatna vprašanja ali pojasnila.

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z zaposlitvijo pri Lidlu Slovenija, nam pišite na zaposlitev@lidl.si.