Dobrodosli pri Lidlu Slovenija

Dobra plača,
top ekipa!

avatar1

Vem, da se logistični center Lidla Slovenija seli v Arjo vas. Kje bo potekalo moje delo?

Delo bo sprva potekalo v Komendi. Po otvoritvi novega skladišča, ki bo predvidoma jeseni 2019, pa se delovno mesto seli v Arjo vas pri Žalcu, kjer gradimo eno najsodobnejših skladišč v Evropi.

Ali se zaposlim za 30 ur ali 40 ur na teden?

Ker smo dinamični, si enako želimo tudi za naše sodelavce. Skladiščnike zaposlujemo v dveh različnih modelih: po 30 ali 40 ur tedensko. Odvisno od vaših želja.

Kako bo izgledal moj delovni teden? Ali delo poteka tudi ob sobotah?

Prihodi na delo so ob različnih urah glede na urnik dela. Delo poteka 5 dni na teden po neenakomerno razporejenem delovnem času dopoldan in popoldan. Urnik je znan 14 dni vnaprej. Trenutno se dela 3 sobote na mesec, 1 sobota pa je prosta.

Ali moram kot skladiščnik/ica delati tudi ponoči?

Trenutno se dela ponoči samo en dan na teden – iz nedelje na ponedeljek. Tako da manjša skupina sodelavcev, ki je že utečena, občasno dela tudi ponoči. V kolikor se bi zaposlili, za vas nočno delo sprva ne pride v upoštev.

Ali je delo fizično zahtevno?

Delo je razgibano. Komisionarji vsak dan sproti na palete komisionirajo izdelke, ki jih tisti dan trgovine potrebujejo. Kartoni, ki se jih zlaga na paleto tehtajo v povprečju 9 kg - nekateri pa tudi do 17 kg. Pomembno je, da so palete skrbno naložene in s folijo dobro zaščitene, tako da se blago med transportom ne poškoduje.

Kako bo potekalo moje uvajanje?

Uvajanje poteka po vnaprej določenem načrtu za uvajanje, ki novemu sodelavcu omogoči, da dobro osvoji znanje za opravljanje svojega dela. Vsak zaposleni ob zaposlitvi dobi svojega mentorja, ki ga uvaja v delo. Hkrati pa dobi tudi botra, ki pomaga, da se sodelavec lažje vključi v ekipo. Boter je sodelavcu na voljo za različna vprašanja, kot so: kje stoji avtomat za kavo, kje je kuhinja in prostor za malico, kako se prijavim na Lidlov piknik in podobno.

Kako velika je ekipa skladiščnikov?

Trenutno je v skladišču zaposlenih približno 110 sodelavk in sodelavcev, število pa vztrajno narašča. Veseli smo, da je v ekipi kar 70 % sodelavk.

Ali imam možnost, da ob delu tudi napredujem?

V našem podjetju smo zelo pozorni na trud in potencial vsakega posameznika, ki pokaže željo in spoštljiv odnos do dela. Vodja opazi sodelavce, ki svoje delo še posebej radi in dobro opravljajo. Ti sodelavci imajo možnost napredovanja. V naših ekipah so tudi sodelavci in sodelavke, ki so v podjetju začeli kot skladiščniki in so danes na vodstvenih položajih.

Kaj Lidl Slovenija nudi svojim zaposlenim?

V okviru certifikata Družini prijazno podjetje smo leta 2014 v Lidlu Slovenija sprejeli več kot 20 ukrepov, ki našim sodelavcem omogočajo lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Več si lahko preberete tukaj.